Barna: Salutăm declarația Președintelui României. A înteles că țara se află într-un moment de cotitură

Știri de Sibiu, 12.06.2018; 79 vizualizări

Președinele USR Dan Barna salută declarația Președintelui României Klaus Iohannis privind motivația CCR în cazul șefei DNA pe motivă că a înteles ”ceea ce am înțeles și noi”, respectiv că România ”se află într-un moment de cotitură”.

”Salutăm declarația Președintelui României Klaus Iohannis care a înțeles, din decizia CCR, ceea ce am înțeles și noi. Că țara se află într-un moment de cotitură pentru că un singur om, un penal, Liviu Dragnea, vrea să fie mai puternic decât este.Am regăsit în declarația de azi a președintelui Klaus Iohannis gânduri și idei de acțiune comune cu USR”, a recționat Barna pe Facebook.

Liderul USR se declară convins că ””lupta anti-corupție trebuie să continue cu la fel de multă vigoare”, ” că procurorii trebuie să fie independenți, nu subordonați politic” și că ”Președintele trebuie să aibă atribuțiile pe care i le dă Constituția, nu unele ciuntite de o Curte Constituțională partizană și un Ministru al Justiției, numit politic și nu ales de cetățenii României”

În acest sens, USR a decis să declanșeze o dezbatere națională despre revizuirea Constituției la care invită toate partidele politice, experți independenți și profesioniști din sistemul de Justiție.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că a citit motivarea deciziei CCR în cazul procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, însă evaluarea nu este terminată, precizând că, în această etapă, motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări.
Răspunde și tu!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.