Barna: Salutăm declarația Președintelui României. A înteles că țara se află într-un moment de cotitură

Știri de Sibiu, 12.06.2018

Președinele USR Dan Barna salută declarația Președintelui României Klaus Iohannis privind motivația CCR în cazul șefei DNA pe motivă că a înteles ”ceea ce am înțeles și noi”, respectiv că România ”se află într-un moment de cotitură”.

”Salutăm declarația Președintelui României Klaus Iohannis care a înțeles, din decizia CCR, ceea ce am înțeles și noi. Că țara se află într-un moment de cotitură pentru că un singur om, un penal, Liviu Dragnea, vrea să fie mai puternic decât este.Am regăsit în declarația de azi a președintelui Klaus Iohannis gânduri și idei de acțiune comune cu USR”, a recționat Barna pe Facebook.

Liderul USR se declară convins că ””lupta anti-corupție trebuie să continue cu la fel de multă vigoare”, ” că procurorii trebuie să fie independenți, nu subordonați politic” și că ”Președintele trebuie să aibă atribuțiile pe care i le dă Constituția, nu unele ciuntite de o Curte Constituțională partizană și un Ministru al Justiției, numit politic și nu ales de cetățenii României”

În acest sens, USR a decis să declanșeze o dezbatere națională despre revizuirea Constituției la care invită toate partidele politice, experți independenți și profesioniști din sistemul de Justiție.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că a citit motivarea deciziei CCR în cazul procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, însă evaluarea nu este terminată, precizând că, în această etapă, motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.