Batucada și călătorii în ”Luminarium” din a șasea zi de FITS. Program!

Știri de Sibiu, 13.06.2018

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu continuă să aducă noi atracții în fața publicului prezent la ediția aniversară din acest an. În a șasea zi de FITS ritmurile de dans columbiene și braziliene acaparează zona centrală, cei mici și nu numai au parte de noi calatorii senzoriale în lumea culorilor, în timp ce renumiți arhitecți ai lumii discută despre șansele Sibiului de-a construi cel mai mare centru de spectacole din țară.

Incepând de miercuri, publicul FITS se poate înscrie într-o inedită călătorie a culorilor.”Luminarium katena”, constructie inedită realizată de compania britanică Architects of the Air, a fost reinstalată în Piața Mică a Sibiului, după premiera din 2014. Labirintul fascinant reconstruieste un orășel creat pentru a oferi experiențe extra-senzoriale, prin jocuri de lumini si culori.

”Denumirea „Katena” reflectă inspirația provenită din „curba catenară” – forma elegantă obținută prin agățarea unui lanț în două puncte de susținere – o formă în armonie cu formele pneumatice organice ale luminarului. La intrarea în luminarul Katena, vizitatorii primesc o hartă, apoi se descalță și intră. Înăuntru, se pot întinde în capsule, bucurându-se de mediul relaxant, sau pot explora spațiul, plimbându-se liber, înfășurați de luminile radiante”, precizează organizatorii festivalului.

Luminarium Katenava funcționa până pe 17 iunie, inclusiv, între orele 11:00 și 20:30.

Prima dezbatere publică pe tema viitorului Centru de spectacole, cea mai mare investiție a Sibiului ce vizează transformarea a aproximativ 15 mii de metri pătrați în zona centrala a orasului, se deschide la Forumul German. Dezbaterea publică ”Therme Forum: Teatru și arhitectură” se dorește o ”O privire asupra experienței teatrale a viitorului prin prisma arhitecturii, a programării, a tehnologiei și a evoluției comunităților”, accesul publicului interesat fiind liber.

Actorul Alex Ștefănescu continuă seria reprezentațiilor românești este TNRS, cu spectacolul ”9 piese de teatru remixate”, o parodie muzicală ce include 9 piese de teatru faimoase, repovestite, cântate și parodiate pe muzică de actorul Alex Ștefănescu, în duet cu chitara lui.

Tot la TNRS, Teatrul Metropolis pune în scenă spectacolul ”Hamlet, Prințul Danemarcei”, o dramă de familie prezentată în viziunea regizorului Victor Ioan Frunză.

La Gong se joacă ”Nunta”, o producție a Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Republica Moldova. ”Piesa într-un act „Nunta” este o lucrare clasică în sensul deplin al cuvântului, o adevărată capodoperă dramaturgică cehoviană. Genul spectacolului omonim montat pe scena de la „Satiricus” este unul aparte – o combinație armonioasă a artei actoricești, muzicii, coregrafiei și gesticii. Regizorul Sandu Grecu concepe spectacolul ca pe o nuntă basarabeană jucată în zilele noastre, cu toate excesele și manifestările ei halucinante și, evident, cu elementele rusești de rigoare”, se precizeaa in programul FITS.

Străzile și Piața Mare sunt animate pe parcursul întregii zile de reprezentații atractive iar după ora 20.00 artiștii columbieni se evidențiază cu ”Batucada în stil columbian”, reprezentație stradală care combină combină dansul cu sunetul puternic al ritmurilor columbiene și braziliene.

De asemenea, la Oldies Pub se pune în scenă spectacolul studenților de la Actorie, ”Rocky Horror Show”, în regia lui Cosmin Chivu.

Biletele pentru FITS 2018 pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală (str. Nicolae Bălcescu nr. 17), pe toată perioada festivalului, între 09:00 – 20:00, iar biroul Info Desk de află în același loc, cu același program de funcționare. Bilete online și mai multe informații despre spectacolele programate se găsesc pe www.sibfest.ro. Prețul biletelor achiziționate online, de pe site-ul festivalului, au același preț ca la Agenția Teatrală. Prețul biletelor achiziționate direct de pe platforma entertix.ro variază în funcție de opțiunile de tipărire și livrare alese de cumpărător.

Programul complet și detalii despre spectacolele Festivalului Internațional de Teatru pot fi consultate AICI!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.