Parchetul Sibiu despre incidentul cu focuri de armă din centrul orașului: Se fac ”investigații complete”

Știri de Sibiu, 13.06.2018

Procurorii sibieni anunță ”investigații complete” în cazul scandalului petrecut în weekend în fața Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu în urma căruia un bărbat a fost împușcat în picior, în plină stradă, cu un pistol cu bile.

Incidentul a avut loc sâmbătă noapte spre duminică între doi sibieni aflați în conflict de mai multă vreme, declarațiile celor doi fiind contradictorii.

Citeste si: Bărbatul care a folosit o arma în centrul Sibiului invocă legitima apărare. Victima, contrariul!

În urma tensiunilor apărute, barbatul care se afla pe trecerea de pietoni de la TNRS a folosit un pistol cu bile, pentru care deține permis, victima suferind o plaga împuscată în picior pentru care a necesitat o zi de îngrijiri medicale.

În cauză a fost instrumentat dosar penal, nefiind impusă încă nicio măsură pe durata cercetărilor.

”Se fac cercetări cu privire la incidentul petrecut în Sibiu, în data de 10 iunie la ora 2.30, pe Bulevardul Corneliu Cposu, sub aspectul sărvârșirii infracțiunii de uz de arma neletală din categoria celor supuse autorizarii, fără drept.(…) În cauză se efectuează investigații complete în vederea stabilirii circumstanțelor în care s-au petrecut fapele semnalate”, a precizat pentru StirideSibiu.ro Simona Baniai, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Conflictul s-a petrecut în weekendul de debut al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cand străzile orasului sunt pline de turisti pana tarziu in noapte.

Incidentele in care sunt utilizate arme cu aer comprimat sunt tot mai frecvente in Sibiu.

In luna aprilie, un tanăr de 20 de ani din Cisnadie a ajuns la spital împușcat cu bile de airsoft, urmare a unui scandal în bloc. În acest caz, procurorii au dispus rapid reținerea autorului pentru pentru lovire sau alte violente, tulburarea ordinii și linistii publice și nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Citeste si: Bărbatul care a împușcat un tânăr pentru că i-a cerut să nu mai facă gălăgie, REȚINUT
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.