Turcan despre suspendarea Președintelui: Dragnea va provoca o lovitură de stat

Știri de Sibiu, 13.06.2018

Prim-vicepreședintele PNL, deputatul Raluca Turcan, consideră că președintele PSD este în acest moment ”cel mai mare pericol pentru democrația din România” prin amenințările lansate la adresa procurorilor și șefului statului, posibila suspendare a președintelui Klaus Iohannis fiind considerată ”o lovitură de stat”.

”În acest moment, Liviu Dragnea este cel mai mare pericol pentru democrația din România. Liviu Dragnea a depășit cadrul democratic, prin amenințările specifice crimei organizate, pe care le lansează la adresa judecătorilor și procurorilor, la adresa serviciilor de informații, la adresa partenerilor României, la adresa președintelui României”, spune Turcan.

Ducerea de indeplinire a amenințărilor prindind suspendarea președintelui este vazută ca o ”lovitură de stat”.

”Ultima mișcare a lui Liviu Dragnea este cea a amenințării cu suspendarea Președintelui. Din nefericire, dacă-și duce la bun sfârșit această amenințare a suspendării Președintelui fără a mai ajunge la popor prin referendum, Liviu Dragnea va provoca o lovitură de stat.În cazul în care președintele României ar fi suspendat de Parlament, chiar dacă nu există temeiuri pentru o astfel de decizie, organizarea referendumului este obligatorie!”, mai atrage atenția Turcan.

Deputatul sibian precizeaza, în acest context, că potrivit art 95, alin 3 din Constituție, ”propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui”.

Turcan a lansat un nou apel catre parlamentarii din toate partidele ”să se gândească dacă un guvern condus de Liviu Dragnea prin d-na Viorica Dăncila chiar poate da o șansă copiilor și tinerilor – de a se realiza în propria lor țară”, și să-i trimită ”departe de banii publici.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.