Drumarii de pe Transfăgărășan, șicanați de urși (VIDEO)

Știri de Sibiu, 13.06.2018

Munca drumarilor care intervin pentru deszăpezirea și curățarea Transfăgărășanului de pietrele cazute de pe versanți în timpul iernii este îngreunată și de apariția animalelor sălbatice. Muncitorii care au lucrat pe DN7C, în zona Bâlea , au trecut miercuri prin momente delicate, cand în apropiere și-a facut apariția un urs.

Imaginile cu animalul care încearca să se urce pe mașina drumarilor au fost postate pe pagina de Facebook a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Brasov, cu un mesaj de avertizare a turistilor.

”Drumarii lucrează adesea în zone izolate așa că întâlnirile cu animalele sălbatice sunt inevitabile. Azi am avut parte de doua întâmplări de acest fel. Primul urs a fost filmat de colegii noștri care lucrează pe Transfăgărășan. (…)  Atenție! Cu toate că par inofensivi, urșii sunt extrem de periculoși și trebuie să-i evitați în orice situație, chiar dacă îi întâlniți la marginea drumurilor intens circulate”, avertizează DRP Brasov.

Echipele de interventie ale DRDP și ale Serviciului de Drumuri Naționale Sibiu au reușit să curețe Transfăgărășanul până la Bâlea Lac, pe un singur sens, în următoarele zile fiind prevazute lucrari finale pentru lărgirea zonei de trecere și curățarea soșelei de stâncile cazute în timpul avalanselor.

Potrivit estimărilor din teren făcute de specialiștii Serviciului Drumuri Naționale Sibiu, lucrările de deszăpezire pe Transfăgărășan ar putea fi terminate la finalul acestei saptamani.

Citeste si: Deszăpezirea Transfăgărășanului, aproape de final




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.