FITS 2018: Provocările din ziua a șaptea!

Știri de Sibiu, 14.06.2018

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu animă și joi, 14 iunie, cele peste 70 de spații de joc din oraș și imprejurimi. Circul, dansul și muzica mențin piețele centrale și  strazile orașului într-un ritm fascinant iar pe scenele salilor de teatru urcă mari artisti români și străini, precum și dansatori consacrați.

Pentru ca FITS înseamnă și mult dans, la Casa de Cultura a Studenților coregrafa Michèle Noiret susține joi un atelier despre dans.

„Ne vom concentra pe aptitudini fizice, pentru a vă ajuta să învățați să vă ascultați pe voi înșivă și pe ceilalți, să vă eliberați, corporal și mental. Apoi, în diverse situații, vom aborda o serie de comportamente, atitudini și relații interpersonale prin aspect, gesturi și mișcare”, spunea Noiret despre eveniment.

La FDGR continuă dezbaterea pubică Therme – Forum , la care participă mari arhitecti ai lumii, in cadrul careia se vorbeste despre provocarile noului Centru de spectacole al Sibiului.

La TNRS este programată reprezentația spectacolului , „R.U.R. (Rossum’s Universal Robots)”- un spectacol de teatru science-fiction, o privire către un viitor distopic în care obsesia noastră pentru progres tehnologic ne duce spre ruină, în regia lui Vlad Cristache. Piesa este gandita ca o instalație-concert, având ca soundtrack muzica trupei Kraftwerk, părinții muzicii electronice.

„Copacul”, în regia lui Eugenio Barba, dedicat lui Inger Landsted (parte a companiei Odin Teatret), se va juca la Cercul Militar , incepand de joi.

Biserica Fortificată Cisnădioara se pregătește să fie gazda, în perioada 14, 15 și 16 iunie, a unui spectacol eveniment: „Atsumori”- piesă de teatru clasică, scrisă de Zeami, creatorul teatrului Noh, o reprezentare autentică a valorilor și viziunilor asupra lumii din societatea samurailor, prin intermediul căreia teatrul Noh s-a constituit ca gen dramatic. Povestea are loc la finalul sec. XII, după sfârșitul războiului sângeros dintre clanurile Genji și Heike.

Atmosfera pe pietonala Bălcescu este completata cu ritmurile muzicii africane.
Orchestra Balafoanelor Mobile cantă la Sibiu melodii inspirate din muzica pop, precum și din muzica tradițională din vestul Africii sau piese funky și la modă.

La Filarmonica de Stat Sibiu se joacă ”Fierarii”, în regia lui Horațiu Mălăele, cu mari actori români în distribuţie: Horațiu Mălăele, Maia Morgenstern, George Mihăiță, Valentin Teodosiu.

La Centrul Cultural „Ion Besoiu” se danseaza ”Hieronymus Bosch: Grădina desfătărilor”, în coregrafia Marie Chouinard, un spectacol realizat în 2016 cu ocazia comemorării a 500 de ani de la moartea pictorului pictor neerlandez renascentist a cărui operă fantastică și grotescă ilustrează în principal păcatul și decăderea umană.

„Acest spectacol este bazat pe o coregrafie în trei acte, realizată după renumitul triptic „Grădina Desfătărilor Umane”. Actul 1: Lumea viciilor (panoul central), Actul 2: Infernul (panoul din dreapta), Actul 3: Paradisul (panoul din stânga). Așa cum un coregraf își poate începe procesul de creație cu o piesă muzicală, eu am ales să încep de la tabloul lui Bosch.Și la fel cum un coregraf poate alege să „adopte” o anumită partitură muzicală (sau nu), eu am ales să „adopt” pictura lui Bosch, spiritul său.Ce bucurie să te înclini în fața unei capodopere!” , declarat Marie Chouinard.

Biletele pentru FITS 2018 pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală (str. Nicolae Bălcescu nr. 17), pe toată perioada festivalului, între 09:00 – 20:00, iar biroul Info Desk de află în același loc, cu același program de funcționare. Bilete online și mai multe informații despre spectacolele programate se găsesc pe www.sibfest.ro. Prețul biletelor achiziționate online, de pe site-ul festivalului, au același preț ca la Agenția Teatrală. Prețul biletelor achiziționate direct de pe platforma entertix.ro variază în funcție de opțiunile de tipărire și livrare alese de cumpărător.

Programul zilei la FITS 2018 poate fi consultat AICI!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.