Day and Night , atracția bikerilor la Păltiniș

Știri de Sibiu, 14.06.2018

Complexul Arena Platoș din stațiunea Păltiniș, județul Sibiu, deschide sezonul al evenimentelor de vară cu „Day and Night”, competiție dedicată riderilor din întreaga țară, începători și experimentați. Concursul va avea loc sambata, cu ziua de vineri pregatitoare, și se anunță extrem de spectaculos.

„Am pregătit un traseu interesant și destul de dificil, cu 3 sărituri mari pentru care nevoie de control și tehnică, suntem siguri că va fi un concurs solicitant dar și foarte interesant atât pentru concurenți cât și pentru public”, spune Radu Lungu, organizatorul de competiției.
Vineri, 16 iunie, participanții vor avea ocazia să se acomodeze cu traseele.

Potrivit organizatorilor, toți concurenții vor trebui să participe la minim patru ture de antrenament, pentru familiarizarea cu obstacolele traseelor de downhill.
Concursul de anul acesta este divizat în două mari categorii, sportivi licențiați la Federația Română de Ciclist și sportivi amatori iar ambele secțiuni sunt împărțite pe categorii de vârstă.

Cei mai mulți concurenți vor fi la clasa licențiați, unde categoriile de vârstă sunt 15-17 ani, 18-29, 30-39 și 40+. Iar concurentele se vor întrece într-o categorie separată. La clasa hobby, vârsta minimă de participare este 12 ani. Vineri, între orele 11 și 17 au loc înscrierile și antrenamentele pe cele trei trasee de downhill.

În cazul în care vremea nu va permite desfășurarea concursului sâmbătă, evenimentul va avea loc duminică, 17 iunie.

1. TRASEU GALBEN – FLOW TRACK
Lungime aproximativ 500m.Nivel: începător/mediu
Traseul traversează păduricea, paralel cu telescaunul, păstrând o viteză relativ constantă, comodă pentru introducerea contrapantelor și valurilor din pământ construite pe traseu.

2. TRASEU PORTOCALIU – FUNNY TRACK
Lungime aproximativ 400m. Nivel: mediu/avansat
Dedicat celor cu experiență și nu doar, este un traseu scurt, dinamic și jucăuș presărat cu obstacole diverse. Poziționat în zona telescaunului, traseul face ca evoluția practicanților să fie vizibilă pe întregime.

3. RED TRACK
Lungime aproximativ 600m. Nivel: mediu/avansat
Dedicat riderilor experimentați cu nivel mediu/avansat, este un traseu de viteză cu obstacole specifice, cu sărituri peste pârtia de sănii străbate pădurea cu contrapante și săritori, până la baza pârtiei de sănii unde se termină cu o săritură step-up.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.