ANM: Ploi torențiale și vijelii până sâmbătă seara

Știri de Sibiu, 14.06.2018

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi o avertizare Cod Galben de fenomene meteorologice periculoase pentru județul Sibiu valabila pana la ora 21 și o informare instabilitate atmosferică valabila pana sambata seara.

Codul Galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate a intrat in vigoare joi, la ora 14 .00, pana la ora 21,00.

”În intervalul menționat vor fi averse care vor avea și caracter torențial, vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, informeaza ANM.

Incepand de joi, de la ora 21.oo, intra in vigoare informarea de instabilitate atmosferică, ce se va menține pana in data de 16 iunie, la ora 21.00.

”În noaptea de joi spre vineri (14/15 iunie) va continua să plouă şi se vor acumula cantități de apă de peste 20 l/mp. Vineri (15 iunie) și sâmbătă (16 iunie) vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină, îndeosebi după-masa şi prima parte a nopţii. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp”, se mai arata in counicarea ANM.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.