Barna cheamă PNL și PMP să strângă rândurile pentru împiedicarea suspendării președintelui

Știri de Sibiu, 14.06.2018

Președintele USR, deputatul Dan Barna, dă semnalul pentru coalizarea partidelor de opoziție împotriva ”tentativei de lovitură de stat a lui Liviu Dragnea care pregătește o mutare neconstitutuțională și abuzivă” de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, potrivit mesajului lansat joi pe Facebook.

Liderul USR susține că lui Dragnea ”îi e frică de popor” și anunță discuții cu PNL și PMP pentru impiedicarea planului PSD-ALDE.

”USR va lupta din răsputeri să oprească tentativa de lovitură de stat a lui Liviu Dragnea care pregătește o mutare neconstitutuțională și abuzivă: suspendarea președintelui pentru a prelua, prin Călin Popescu Tăriceanu, conducerea României și pentru a distruge instituțiile care-i mai rezistă.Voi încerca, în zilele ce vin, să discut cu celelalte partide parlamentare de opoziție, PNL și PMP, pregătirea unei strategii comune pentru a împiedica un astfel de atac neconstituțional și nedemocratic al lui Liviu Dragnea. Cred că este momentul să încercăm să-i convingem pe aliații PSD – ALDE, UDMR și grupul minorităților- să nu intre în acest joc, să nu fie doar pioni într-un plan care nu e al lor și care va arunca România în haos și dezbinare”, spune Barna.

El atrage atenția asupra prevederilor Constituției, potrivit căreia organizarea referendumului după suspendarea președintelui este imperativă.

Citeste si: Orban: Avem informaţii aproape certe că Dragnea va declanşa demiterea Preşedintelui săptămâna viitoare
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.