Barna cheamă PNL și PMP să strângă rândurile pentru împiedicarea suspendării președintelui

Știri de Sibiu, 14.06.2018; 235 vizualizări

Președintele USR, deputatul Dan Barna, dă semnalul pentru coalizarea partidelor de opoziție împotriva ”tentativei de lovitură de stat a lui Liviu Dragnea care pregătește o mutare neconstitutuțională și abuzivă” de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, potrivit mesajului lansat joi pe Facebook.

Liderul USR susține că lui Dragnea ”îi e frică de popor” și anunță discuții cu PNL și PMP pentru impiedicarea planului PSD-ALDE.

”USR va lupta din răsputeri să oprească tentativa de lovitură de stat a lui Liviu Dragnea care pregătește o mutare neconstitutuțională și abuzivă: suspendarea președintelui pentru a prelua, prin Călin Popescu Tăriceanu, conducerea României și pentru a distruge instituțiile care-i mai rezistă.Voi încerca, în zilele ce vin, să discut cu celelalte partide parlamentare de opoziție, PNL și PMP, pregătirea unei strategii comune pentru a împiedica un astfel de atac neconstituțional și nedemocratic al lui Liviu Dragnea. Cred că este momentul să încercăm să-i convingem pe aliații PSD – ALDE, UDMR și grupul minorităților- să nu intre în acest joc, să nu fie doar pioni într-un plan care nu e al lor și care va arunca România în haos și dezbinare”, spune Barna.

El atrage atenția asupra prevederilor Constituției, potrivit căreia organizarea referendumului după suspendarea președintelui este imperativă.

Citeste si: Orban: Avem informaţii aproape certe că Dragnea va declanşa demiterea Preşedintelui săptămâna viitoare
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.