CitySense finanțează idei pentru un Sibiu smart city

Știri de Sibiu, 18.06.2018

Ideile creatoare de tip smart city ce pot duce la creșterea calității vieții și aerului din Sibiu își pot găsi finanțare prin programul CitySense lansat de Fundația Comunitară Sibiu în parteneriat cu Primăria și susținut de mediul privat. Proiectele beneficiază de finanțare nerambursabilă și se pot depune până în 16 iulie.

Bugetul alocat ideilor care, prin utilizarea tehnologiei, ar putea duce la creșterea calității vieții, sunt finanțate cu 80.500 lei, fiecare proiect putand accesa între 3.500 și 20.000 lei. Finanțarea este deschisă atât echipelor informale, fără personalitate juridică, cât și ONG-urilor.

”CitySense li se adresează inovatorilor pasionați de tehnologie, de mediul în care trăiesc, care vor să dezvolte soluții pentru nevoile stringente ale orașului și ale locuitorilor săi, sau care pur și simplu vor să creeze proiecte care ne fac viața în oraș mai frumoasă”, anunță organizatorii.

Echipele trebuie să fie formate din minimum doi membri și este încurajată structura multidisciplinară – ngineri, electroniști, programatori, inovatori sociali, specialiști în transport, mediu, sisteme GIS, arhitecți, urbaniști, designeri, sociologi, antropologi sau sportivi.

Vor fi selectate pentru finanțare proiectele care propun soluții pe una dintre următoarele domenii:colectare de date, mobilitate urbană , spațiu public ,mediu ,siguranță sau cetățeni .

Aplicațiile pot fi trimise până luni, 16.07.2018, ora 23:59, la adresa de mail lucia.sevestrean@fundatiacomunitarasibiu.ro.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.