Cupa României la Minifotbal se dispută la Sibiu

Știri de Sibiu, 21.06.2018

Sibiul găzduiește în perioada 29 iunie – 1 iulie Cupa României la Minifotbal, competiție ce reunește anul acesta 1400 de sportivi și un număr record de echipe participante, potrivit organizatorilor. ”Regalul fotbalistic” se va desfășura pe opt terenuri din Sibiu.

”Suntem deosebit de onorați că noi, sibienii, am fost desemnați de Federația de Minifotbal să organizăm CupaRomâniei. Este pentru a treia oară când găzduim acest eveniment și, așa cum reușit la fiecare bediție, sperăm să ne autodepășim și de această dată în buna organizare a competiției. Minifotbalul sibian reprezintă, la acest moment, un bun reper pe harta minifotbalului românesc, rezultatele ultimilor ani situându-ne pe o poziție fruntașă în elita acestui sport la nivel national” a declarat Teodor Lalu, președintele Asociației Club Sportiv „Luceafărul”.

Cele 96 de echipe care participă la Cupa României la Minifotbal 2018 vor fi împărțite pe grupe, sistemul de desfășurare al competiției fiind stabilit de Comitetul Executiv al Federației Române de Minifotbal. Tragerea la sorți pentrualcătuirea grupelor va avea loc vineri, 22 iunie, la Deva.
În nurmatragerii la sorți, vor fi constituite 32 de grupe de câte trei echipe, în prima fază eliminatory urmând să se califice primele două echipe din fiecare grupă.
Meciurile din faza grupelor se vor juca pe 29 iunie, urmând ca turneul să continue pe 30 iunie cu etapa I eliminatorie, șaisprezecimilie de finală și optimile de finală.
În ultima zi a turneului se vor juca sferturile de finală, semifinalele, semifinal mică și finala mare.

Câștigătoarea Cupei României 2018, va primi din partea Federației de Minifotbal din România dreptul de a achiziționa Licența de participare la ediția a III-a a Ligii Campionilor la minifotbal, competiție ce va avea loc în perioada 5-9 septembrie, la Terme Catez în Slovenia.

Meciurile se vor organiza pe Stadionul Municipal Sibiu, la Complexul Sportiv „Luceafărul”, la Baza Sportivă Patinoar sub Arini Sibiu, la Școala Generalănr.19 Sibiu și la Moara Panalim – Baza Sportivă Panalim.

Cupa României la Minifotbal 2018 reunește la Sibiu 1400 de jucători din 96 de echipe care vor sustine 160 de meciuri pe 8 terenuri.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.