Cimpean intră din nou în război cu sindicaliștii de la Aeroport. Pentru CCIA!

Știri de Sibiu, 06.07.2018

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, intră din nou în conflict cu sindicaliștii de la Aeroportul Internațional Sibiu, deranjată de scrisoare publică adresată de Sindicatul Liber Independent al Aeroportului Sibiu prin care se cere stoparea consesionării terenului fostei unități de aviație de pe Șoseau Alba Iulia în favoarea Camera de Comerț și Industrie și Agricultură Sibiu, organizație neonguvernamentală interesată să amenajeze pe domeniul public un centru expozițional.

Citeste si: Sindicaliștii din aviație cer CJ Sibiu să blocheze concesionarea terenului dat CCIA

În replică, șefa administrației județene sibiene acuză liderii de sindicat care au semnat scrisoarea de necunoasterea legislației și susține că CJ Sibiu, prin hotararea luată, a făcut doar demersurile pregatitoare :”Consiliul Județean Sibiu nu a hotărât concesionarea. Conform procedurii prevăzute de OUG 54/2006, CJ Sibiu a aprobat doar efectuarea unor demersuri care să stabilească dacă este oportună sau nu concesionarea solicitată de CCIAS”, transmite Cimpean.

Mai mult, președinta CJ Sibiu este de părere că viitoarea dezvoltare pe zona cargo a AIS nu ar fi afectată de concesionarea clădirii in favoare CCIA Sibiu.

Este pentru a doua oara in decursul acestui an cand presedinta CJ Sibiu intra in conflict cu cel mai mare sindicat al AIS, primele situatii tensionate fiind inregistrate în perioada negocierilor contracului colectiv de munca.

Citeste și: Cîmpean după greva de la Aeroport : Fostul CA, orientat spre cheltuirea tuturor banilor

Redăm integral raspunsul transmis de Daniela Cimpean urmare a scrisorii sindicatelor:

Cea surprinsă neplăcut sunt eu pentru ca mă așteptam ca un lider sindical să cunoască legislația iar când are ieșiri publice să își exprime punctul de vedere documentat. Si mai mult, dacă cu adevărat era interesat de binele Aeroportului Internațional Sibiu și-ar fi exprimat inițial poziția în interior și abia apoi în presă.

Dacă ar fi avut în vedere aceste două chestiuni, ar fi aflat ceea ce ar fi trebuit să știe: Consiliul Județean Sibiu nu a hotărât concesionarea. Conform procedurii prevăzute de OUG 54/2006, CJ Sibiu a aprobat doar efectuarea unor demersuri care să stabilească dacă este oportună sau nu concesionarea solicitată de CCIAS.

Acest lucru se va stabili, în baza unui studiu de oportunitate, făcut de specialiști, conform art.10 lit.h din OG 54/2006 și în urma unor întâlniri tehnice cu toate părțile interesate,
Doar dacă studiul arată că este oportună concesiunea, atunci CJ Sibiu poate aproba studiul, expertiza prin care se stabilește valoarea redevenței și concesionarea terenului (art. 123 alin. 1-2 Lega 215/2001 ).

Concesiunea ar urma să fie făcută prin licitație publică conform art. 12 alin. 3 OUG 54/2006 și ar putea participa orice persoană interesată.

Chiar dacă punerea în discuția Consiliului Județean a solicitării Camerei de Comerț era obligatorie, înainte de a introduce pe ordinea de zi a ședinței propunerea de începere a procedurii, am avut întâlniri tehnice cu managementul tehnic al aeroportului, întâlniri în cadrul cărora am fost informată că punerea în valoare a acelei clădiri și a terenului aferent NU are impact negativ asupra dezvoltării viitoare a Aeroportului Internațional Sibiu.

În plus, în acest moment Aeroportul Internațional Sibiu are în derulare proiectul de modernizare și mărire a capacității parcării (în aceiași ședință au fost aprobate sume cu această destinație directă), extinderea parcării urmând să se facă pe locația din apropierea parcării existente și nu la aproape 1 kilometru distanță de aceasta și de terminal.

La acest moment derulam negocieri preliminarii pentru realizarea unui terminal sau facilități cargo cu unul dintre liderii europeni de transport integrat (aerian, naval și rutier), cu care am avut o întâlnire preliminară la finalul lunii trecute. Nici această dezvoltare, pe care ne-o dorim și pe care o susținem, nu vizează clădirea fostului hangar de elicoptere și terenul aferent.

Ne dorim din partea comunității o poziție activă și constructivă și sperăm că toți cei interesați vor lua poziție nu doar când se face o propunere de către alții, ci și când activele pe care le folosesc sau ar trebui sa le folosească se degradează prin nefolosire timp de decenii”,
Daniela Cîmpean
Președinta Consiliului Județean Sibiu
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. […] Citeste si: Cimpean intră din nou în război cu sindicaliștii de la Aeroport. Pentru CCIA! […]

  2. […] Citeste si: Cimpean intră din nou în război cu sindicaliștii de la Aeroport. Pentru CCIA! […]