CJSU Sibiu, în ședință de urgență pentru inundații. Evaluare situații VIDEO

Știri de Sibiu, 10.07.2018

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu s-a reunit marți, în sedință extraordinara, la sediul Prefecturii Sibiu, pentru evaluarea situației din teren urmare a inundatiilor din ultimele zile.

La ședință participă secretarul de stat Raed Arafat si ministrul Apelor si Padurilor Ioan Denes, alături de șefii instituțiilor descentralizate.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Sibiu a continuat luni seara intervenția în localitățile Apoldu de Jos, Ocna Sibiului, Cristian, Săliște, Sibiu și Apoldu de Sus unde zeci de gospodării au fost inundate urmare a ploilor abundente.

Peste 300 de pompieri și militari, precum și echipele de la Apă Canal și Drumuri și Poduri ajuta locatarii afectati de ploi și degajează drumurile acoperite de aluviuni.

UPDATE: Potrivit informațiilor din teren, la Sibiu s-au atins cote istorice în urma precipitatiilor pe raul Visa, in Ocna Sibiului. Ministrul Danies spune ca  datorită mobilizarii din ultimele zile, s-a reusit evitare unei situatii dezastruoase in județul Sibiu.

Pompierii au avut peste 100 de interventii in județ iar situatia este in continua evaluare.

Secretatul de stat Raed Arafat, a precizat ca fortele ISU venite in sprijinul Sibiului din alte judete vor ramane pana miercuri la Sibiu, pentru monitorizarea situatiei, avand în vedere ca a fost prelungit Codul portocaliu de ploi.

In timpul sedintei, au semnalate de catre primari probleme noi in localitatea Valea Viilor, unde un pod a cedat, in Orlat-statia de epurare este in pericol, în Săliște unde se intervine în continuare pentru consolidare, Cârtișoara unde un stalp de inalta tensiune a cedat și Mihăileni, unde a fost nevoie de evacuarea unui numar de șase persoane ravasel.

Potrivit IPJ Sibiu nu sunt înregistrate blocaje pe drumuri naționale si județene din Sibiu.

Echipajele ISU  Sibiu sunt sprijinite de colegii de la ISU Hunedoara, Valcea, Alba, Arad, Bihor, Cluj și Bistrița-Năsăud.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: CJSU Sibiu, în ședință de urgență pentru inundații. Evaluare situații VIDEO […]