Cod galben și portocaliul de ploi pentru Sibiu

Știri de Sibiu, 10.07.2018

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi avertizări Cod galben și portocaliul de ploi pentru Sibiu valabila pana marti, 1 iulie, la ora 18.00.

Codul Galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă
este valabil marti, 10 iulie, intre orele 10 – 21.

”Pe parcursul zilei de marți, 10 iulie vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină. Prin cumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.Începând de seara, aria ploilor va fi în restrângere către estul regiunii, iar pe timpul nopții de marți spre miercuri (10/11 iulie) în zona Carpaților Orientali izolat se vor cumula 20…25 l/mp”, precizeaza ANM.

Tot marti, de la ora orele 10 pana la ora 18.00 Sibiul se afla sun Cod portocaliu de ploi abundente, respectiv partea de sud a județului, fiind restransa avertizarea cu trei ore, comparativ cu alerta precedenta.

”În sudul Transilvaniei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să plouă, temporar abundent și se vor cumula cantități de apă de 25…35 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, avertizeaza ANM.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.