Valea Viilor, puternic afectată de furtună luni noapte

Știri de Sibiu, 10.07.2018

Localitatea sibiană Valea Viilor a fost puternic afectată luni noapte spre marți de o ploaie torențilă care a distrus poduri și a generat alunecări de teren, potrivit informațiilor furnizate de autoritățile locale în sedința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență întrunită marti la Prefectura Sibiu.

”A fost o viitura puternică noaptea trecută, cu cote istorice. Au fost poduri avariate și cer sprijin. Cu casele inundate ne descurcăm noi, dar avem nevoie de sprijin la podurile distruse. (…) La un cartier nu se poate ajunge, este un pod rupt și intr-o parte este o alunecare de teren. Nu au cum să ajungă decât cu utilaje”, a spun primarul comunei în ședința CJSU Sibiu.

Situația din Valea Viilor, unde un cartier de oameni este izolat, va fi analizată la fața locului de ministrul secretar de stat Raed Arafat, care este în continuare prezent în zonele inundate din județul Sibiu, alături de Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Denes.

Membrii CJSU Sibiu analizeaza marti, la prima ora, evolutia răului Cibin, la Cristian, după care vor merge la Talmaciu și în Valea Viilor.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.