S-a pornit RMN-ul de la Județean. Cum poți să beneficiezi de investigații decontate

Știri de Sibiu, 10.07.2018

Noul aparat de rezonanță magnetică (RMN) cu care a fost dotat Spitalul Județean Sibiu a fost inaugurat oficial, marți, din luna iulie pacienții putând să își facă programare pentru investigații decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Potrivit unui comunicat transmis de unitatea sanitara sibiana, investigaţiile paraclinice de imagistică medicală care vor fi realizate cu noul aparat de rezonanţă magnetică nucleară vor fi decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate începând din iulie.

Investigațiile paraclinice RMN se realizează pe baza unei programări la fișierul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală, în limita fondurilor alocate de CAS Sibiu. De asemenea, pacienții internați în spital vor beneficia de posibilitatea efectuării examinărilor RMN în cadrul laboratorului, tot pe bază de programare, la solicitarea personalului medical din cadrul secției.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sibiu a aprobat suplimentarea contractului de servicii medicale cu Județeanul prin semnarea unui actul adițional valabil pentru perioada iulie-noiembrie 2018.

”Suma lunară aferentă serviciilor de investigații imagistică alocată a fost suplimentată de la 68.400 lei la 95.500 lei, cu aproximativ 28.000 lei mai mult decat era alocat lunar pana în luna iunie”, au precizat pentru StirideSibiu.ro oficiali ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Sibiu.

Astfel, pacienții asigurați, care au indicații pentru investigații RMN în regim ambulatoriu și care până acum erau nevoiți să apeleze la alți furnizori de servicii medicale, le pot efectua gratuit în cadrul spitalului, prin programare pe baza unui bilet de trimitere.

“Ne bucurăm că am încheiat cu CAS Sibiu actul adițional pentru decontarea serviciilor RMN și astfel aducem plus valoare activității medicale derulate în cadrul instituției noastre, prin utilizarea aparatului din dotarea spitalului. Astfel, începând din această lună, pacienții asigurați, cu bilet de trimitere pentru investigații medicale paraclinice, pot efectua investigații RMN gratuite în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al SCJU Sibiu, a declarat Conf.univ.dr. Florin Grosu, medicul șef al laboratorului și Președintele Consiliului de Administrație al SCJU Sibiu.

Aparatul RMN SIGNA Explorer 1.5 Tesla furnizat de firma General Electric este fi primul RMN la care au acces toți pacienții Spitalului Județean.

Valoarea amenajării spațiului s-a ridicat la 235.000 lei, dintre care 200.000 lei asigurați  de către Consiliul Județean Sibiu și 35.000 din fondurile proprii ale spitalului.

„Pentru că am făcut demersurile necesare, Județul Sibiu este unul dintre cele 19 județe care beneficiază de programul Ministerului Sănătății din Guvernul Tudose de dotare a spitalelor din țară cu RMN și PACS. Vreau să mulțumesc în mod special domnului doctor Florin Grosu, medicul șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al SCJU Sibiu, care a reușit să găsească soluții la problemele care au împiedicat în trecut amplasarea unui RMN la spitalul județean din Sibiu. Această dotare contribuie în mod semnificativ la creșterea calității serviciilor medicale de care pacienții pot beneficia la spitalul județean” , a declarat  Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Spitalul din Sibiu nu a dispus pana acum  de un aparat RMN pentru investigarea tuturor pacienților, bolnavii fiind nevoiti în cele mai multe cazuri să apeleze la serviciile din privat pentru astfel de investigații.

Aparatul a fost inaugurat marti, în prezenta președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cimpean, și a conducerii spitalului, a fost achizițioat de Ministerului Sănătății prin accesare unui împrumut de la Banca Mondială în valoare de 250 de milioane de euro.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.