Barna: Facem apel la PNL să semneze contestația împotriva Codului Administrativ

Știri de Sibiu, 10.07.2018

Președintele USR , deputatul sibian Dan Barna, a lansat marți un apel public către PNL să se alăture demersului USR de a contesta la Curtea Constituțională a României noul Cod Administrativ adoptat care, în opinia sa, transformă România într-un ”stat feudal” și ” dă drumul la furat din patrimoniul public”.

Barna a făcut un apel ”ferm” către PNL, mentionând ca mai are nevoie de patru semnături pentru a putea depune contestația la CCR împotriva Codului Administrativ.

”După cum știți, USR, PMP și alți afiliați am anuțat că vom ataca la CCR Codul Administrativ adoptat in Camera Deputatilor, cod care transformă România într-un stat feudal(…) In momentul de față ne mai trebuie patru semnaturi și facem aple la PNL, din partea caruia niciun membru nu a semnat această cerere. Facem un apel să acorde cele patru semnături pentru că este o miză mult mai importantă pentru România decît stricta bucurie a unor pensii speciale de care înteleg ca primarii în functie sunt foarte entuziasmați”, a declarat Dan Barna la Parlament.

Întrebat daca a purtat în acest sens discutii cu președintele PNL, Ludovic Orban, Barna a replicat: ”Înteleg că PNL-ul vrea să nu se pună rău cu primarii, cu primarii proprii. Acesta este contextul și din aceasta perspectivă exista un ordin de a nu se semna acest atac la Curtea Constituțională”.

Potrivit acestuia, noul Codul Administrativ adoptat de Camera Deputaților ”întoarce administrația publică la feudalism, politizează funcționarimea de stat și dă drumul la furat din patrimoniul public”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.