FC Hermannstadt joacă primele meciuri din Liga 1 la Tg. Mureș

Știri de Sibiu, 10.07.2018

Cu aproximativ o săptămână înainte de debutul în Liga 1, oficialii FC Hermannstadt anunță că echipa sibiană de fotbal va susține primele meciuri în deplasare, cel mai probabil la Tg. Mureș, după ce Gaz Metan s-a opus cererii ca Sibiul să joace la Mediaș.

Potrivit președintelui clubului FC Hermannstadt, Teodor Birț, Sibiul nu va putea juca meciurile considerate acasă pe Stadionul „Municipal” din cauza lucrărilor întârziate la arena din Parcul Sub Arini. Astfel FC Hermannstadt va evolua, cel mai probabil, la Tg. Mureș, pe Stadionul „Trans-Sil”.

”În jurul Sibiului, pe o rază de 150 de kilometri, nu găsim un stadion care să poată fi omologat. Am încercat la Cisnădie, dar acolo nu se poate, pentru că stadionul nu îndeplinește condițiile. Stadionul din Alba Iulia este într-o stare avansată de degradare, iar acolo sunt probleme cu certificatul de siguranță, se pare că nu se poate obține. La Mediaș, unde ar fi fost cel mai aproape și unde stadionul ar fi avut condițiile cele mai bune, nu suntem primiți, cei de la Gaz Metan se opun ca noi să mergem acolo. La Brașov, de la meciurile pe care le-a jucat Sepsi anul trecut, nu s-a mai întâmplat nimic. Stadionul nu are utilități, deci nu putem merge nici la Brașov. Acum suntem în discuții cu cei care au în proprietate stadionul din Tg. Mureș. Suntem la nivel de discuții, la nivel de contract. Până la urmă sperăm să ne înțelegem cu dânșii. Nu este o soluție ieftină, dar nu mai prea avem alte variante. Suntem nevoiți să jucăm câteva meciuri, nu mai mult de 4-5, la Tg. Mureș”, a declarat Birț.

Echipa sibiană de fotbal și-a prezentat marti noile ”achiziții”, respectiv cei șase jucători transferați în această vară: Bruno Chalkiadakis , Alexandru Dandea, Tsoumou Juvhel, Ilja Antonov, Radu Zaharia și Jordan N’Kololo.

În schimb, FC Hermannstadt s-a despărțit de Sabin Lupu, Olivian Surugiu, Cristian Danci, Mihai Stancu, Radu Crișan, Cosmin Neagu și Radu Zaharia.

FC Hermannstadt întâlnește echipa Sepsi OSK Sf. Gheorghe în debutul Ligii 1, potrivit rezultatului tragerii la sorți organizată joi la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. Nicolae Tarcea says:

    Nici n-a inceput campionatul si rivalitatea dintre Sibiu si Medias isi spune cuvantul. Pacat ca 2 echipe din acest judet, ajunse pentru prima data in esalaonul intai, in loc sa se ajute reciproc se invidiaza. Acest gen de manifestare l-am intalnit si in anii 1980-85 cand judetul Sibiu avea 3 echipe de fotbal in esalonul secund Soimi Sibiu, Gazul Medias si Mecanica Marsa, si atunci rivalitatea dintr Medias si Sibiul a atins cote maxime iar Marsa, echipa sprijinita puternic de fostul director de la I.M.MARSA ILARIE MUNTEANU (Dumnezeu sa-l odihneasca) era un fel de arbitru avand o echipa mai buna decat celelalte 2 echipe de fotbal din judet si batea pe oricine.