Inundații: Peste 700 de pompieri și militari mobilizați la Sibiu. Intervenții zi și noapte!

Știri de Sibiu, 10.07.2018

Peste 700 de pompieri, militari, polițiști și jandarmi au fost mobilizați non stop în ultimele trei zile în județul Sibiu pentru indepărtarea efectelor provocate de inundații, zonele afectate de ploile torentiale fiind în continuare monitorizate, potrivit ultimului bilanț prezentat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu.

Foto:isusibiu

Echipele distribuite în tot județul au avut peste 100 de intervenții pe teren, marți fiind a trei zi de mobilizare în localitatile Viile Sibiului, Saliste, Sacel, Sibiel, Ocna Sibiului, Cristian, Bungard, Miercurea Sibiului și Sibiu.

”În perioada 07-10.07.2018, au fost mobilizate peste 400 de cadre aparținând I.S.U. Sibiu, peste 100 de pompieri din alte inspectorate județene pentru situații de urgență -Alba, Arad, Hunedoara, Vâlcea, Bihor, Cluj, Bistrița Năsăud, și peste 200 de forțe din celelalte structuri: Jandarmeria Sibiu, Ministerul Apărării Naționale, Primăria Sibiu, S.C. Apă Canal S.A, lucrători de la Serviciul de Gospodărire a Apelor și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, constituite la nivelul primăriilor”, potrivit comunicatului transmis de ISU Sibiu.

Pompierii veniți în sprijinul sibienilor din celelalte județe vor rămâne în obiective, până la ridicarea codului portocaliu, mai precizeaza aceeași sursa.

Mobilizarea in zonele inundate s-a facut si marti sub coordonarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și a ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș.

Potrivit analizei din teren, situația a fost stabilizata din punct de vedere hidrologic în județul Sibiu, urmând ca în zonele afectate sa se evacueze apele din curtile si gospodariile oamenilor și sa se faca evaluarea pagubelor.

Foto: Faceboo.com

Bilant zone inundate Sibiu- marti, 10 iulie:
• În localitatea Cristian s-au aflat în misiune de monitorizare a răului Cibin: dl. Ministru al Apelor dl. Ioan Denes, dl. Secretar de stat dr. Raed Arafat, dna. Prefect a județului SibiuAdela Muntean, dl. Inspector șef al ISU Sibiu Cosmin Balcu și alți conducători ai instituțiilor abilitate sa intervină în astfel de situații de urgenta;
• ISU Bistrița a intervenit în localitatea Săcel, pentru scoaterea apei, acumulate din timpul zilei de ieri, din pivnițele a 4 imobile.
• ISUJ Sibiu a intervenit în Ocna Sibiului, str. Salcâmilor, pentru evacuarea apei dintr-o magazine
• ISU Sibiu și ISU Hunedoara au intervenit în Miercurea Sibiului pentru evacuarea apei dintr-o pivniță;
• ISU Hunedoara a intervenit la podul de la halta Sibiel, pentru îndiguirea malului cu saci de nisip, asigurați de Primăria Saliște. La fața locului s-a aflat domnul primar și Poliția Locală;
• ISU Sibiu, ISU Hunedoara și SVSU Șelimbăr au intervenit la Bungard pentru evacuarea apei care s-a infiltrat și a inundat terenurile agricole (15 grădini inundate).
• ISU Sibiu, ISU Bihor și 5 lucrători de la Apă Canal au intervenit în Sibiu, str. Podului, pentru evacuarea apei din curtea unei ferme de animale.
• ISU Sibiu, prin Secția Mediaș a intervenit în Valea Viilor, pentru evacuarea apei din 2 curți, cu o motopompa remorcabilă.
• ISU Sibiu a acționat și la Orlat, pentru scoaterea apei dintr-o pivniță , dintr-o fântână și de pe un teren agricol.
• ISU Sibiu (Secția Mediaș) și ISU Cluj au intervenit la Răvășel, pentru evacuarea apei din 25 de pivnițe. S-a acționat cu 3 motopompe și o vidanjă de la Primarie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.