Ploaie torențială în Cristian și Gura Râului (UPDATE)(VIDEO)

Știri de Sibiu, 10.07.2018

Circulația mașinilor a fost îngreunată marți seara pe DN1, în județul Sibiu, din cauza unei ploi torențiale care a inundat carosabilul in zona localitătii Cristian și a afectat mai multe locuinte.

Potrivit IPJ Sibiu, traficul este îngreunat pe DN1, la intrare în localitatea Cristian, unde este apa pe carosabil ”pe o lungime de aproximativ 70 de metri”.

Urmare a unui episod de ploi abundente care s-a produs marti seara,  în Cristian au fost inundate mai multe subsoluri la care ISU Sibiu intervine pentru evacuarea apei.

Furtuna s-a resimțit si in localitatea Gura Râului, unde apele au inundat strazile comunei, potrivit ISU Sibiu.

UPDATE:  Ploile de marti seara au îngreunat circulația și pe DJ 16 A, între Sibiu și Păltiniș, unde șoseaua a fost acoperită de pietriș și vegetație adusă de apă de pe versanți.

”Pe DJ 106 A, Sibiu – Paltinis, portiuni de drum sunt acoperite cu aluviuni, apa si vegetatie”, a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu. 

Poliția recomandă șoferilor prudență în trafic, deplasarea cu viteză redusă și respectarea indicațiilor agenților prezenți în zonă.

UPDATE: In Gura Raului nu au fost identificate case afectate de ploi, informeaza ISU Sibiu.

In schimb in localitatea Cristian pompierii din Sibiu și Hunedoara intervin in ajutorul localnicilor pentru evacuarea apei cu 3 motopompe și 7 electropompe.

UPDATE: În jurul orelor 22.00, apele au început să se retragă în Gura Râului.
Localnicii au fost sprijiniți de ISU Sibiu, ISU Cluj și SVSU cu 6 motopompe transportabile și una de mare capacitate ca sa scoata apa din gospodarii.
”Apa a afectat aproximativ 25 de subsoluri până la un nivel de 5-10 cm, situația fiind ținută sub control de proprietari”, a precizat cpt. Cristina Criveanu, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.
UPDATE: Aproape de miezul nopții, în Cristian s-a început distribuirea de saci de nisip pentru limitarea pătrunderii apei in locuinte și a fost scoasa apa   din aproximativ de 20 de subsoluri , precizeaza ISU Sibiu.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.