DGA: Percheziții la Sibiu într-un dosar de corupție la Permise

Știri de Sibiu, 11.07.2018; 237 vizualizări

Procurorii și poliţiștii de la Direcţia Generală Anticorupţie Mureș au descins miercuri în 80 de percheziții locuințe și o instituție publică din Sibiu, Mureş, Braşov, Hunedoara, Bihor, Satu Mare într-un dosar de corupţie în legătură cu promovarea unor examene de obţinere a permisului de conducere şi evaziune fiscală, potrivit unui comunicat al DGA Mureş.

În total, s-au dispus 82 percheziţii într-un dosar ”în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală cu implicarea unor funcţionari publici şi a altor persoane fără calitate specială, în vederea promovării probei practice de obţinere a permisului de conducere”.

”Totodată, din cercetările efectuate a mai rezultat faptul că, unul dintre funcţionarii publici este implicat în operaţiunile unor societăţi comerciale de pe raza judeţului Mureş, care au ca obiect de lucru achiziţionarea şi comercializarea de produse de panificaţie de la diferiţi producători din ţară. Aceştia vindeau produsele obţinute, fără întocmirea de documente justificative, pentru a se sustrage de la obligaţiile de plată către bugetul general consolidat al statului”, se mai mentioneaza in comunicat.

La descinderi au fost mobilizati ofiţeri D.G.A. din Mureş, Alba, Braşov, Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Hunedoara, Harghita, Sibiu şi Satu Mare, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.