ISU Sibiu a ridicat nivelul roșu de alertă; Arafat mulțumește pentru susținerea sibienilor

Știri de Sibiu, 11.07.2018; 269 vizualizări

Nivelul roșu de alertă instituit în ultimele zile la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu din cauza ploilor și inundațiilor a fost ridicat, miercuri, urmare a ieșirii de sub incidența Codului portocaliu. Sibienii au fost felicitați de șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă , Raed Arafat, pentru modul în care s-au mobilizat și i-au susținut pe pompieri în timpul intervențiilor din județ.

”Nivelul de alertă a fost ridicat miercuri. De asemenea, echipajele ISU sosite în sprijin din județele Alba, Arad, Hunedoara, Vâlcea, Bihor, Cluj, Bistrița Năsăud au revenit la unități”, a precizat pentru StirideSibiu.ro cpt. Cristina Criveanu, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Citeste si: Cum va fi vremea în următoarele zile la Sibiu

Timp de patru zile, peste 700 de pompieri, militari, polițiști și jandarmi au fost mobilizați non stop în județul Sibiu pentru îndepărtarea efectelor provocate de inundații. S-a intervenit pentru evacuarea oamenilor aflați în pericol, pentru scoaterea apei din casele inundate si pentru amenajarea de ziduri cu saci de nisip pe malurile raurilor care au depăsit cotele de inundații.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a fost prezent în zonele inundate timp de două zile. Înainte de plecare, Arafat le-a mulțumit militarilor  pentru efortul depus și în egală măsură oamenilor care i-au ajutat, la rândul lor, pe pompieri în timpul intervențiilor.

Vreau să adresez mulțumiri populației. În majoritate zonelor în care am văzut că pompierii lucrează, populația era alături de ei. Au ajutat și au lucrat cu noi în mai multe localități. Vreau să adresez multumiri și populatiei și voluntarilor care au venit din alte localități ca să ajute pentru că am văzut ca s-a întâmplat și asta. Cred că așa ar trebui să lucrăm. De la comunitate, mâna în mână, până la instituțiile implicate”, a declarat Arafat în ședința extrordinara de Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, după două zile de coordonat intervențiile.

Imediat după încetarea ploilor, primăriile localităților afectate urmează să facă evaluarea zonelor calamitate in vederea despăgubiriioamenilor sau reamenajării unor investitii afectate.

Au fost lovite de ape mai multe drumuri, sute de gospodarii si terenuri din localitatile Apoldu de Jos, Hosman, Orlat, Ravașel, Viile Sibiului, Saliste, Sacel, Sibiel, Ocna Sibiului, Cristian, Bungard, Miercurea Sibiului, Talmacel și Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.