DIICOT: Grupare violentă de traficanți de droguri destructurată la Sibiu

Știri de Sibiu, 11.07.2018; 254 vizualizări

Procurorii DIICOT Sibiu și Alba au descins miercuri în 20 de locații din județul Sibiu și în alte patru din Cluj într-un dosar care a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic intrenațional de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și etnobotanice. Liderii grupării vindeau drogurile în Sibiu și județele învecinate și erau cunoscuți pentru violențele comise asupra consumatorilor și distribuitorilor.

În urma perchezițiilor de miercuri, procurorii DIICOT au ridicat din Sibiu, Mediaș și Cluj mai multe bunuri electronice, bani și ”diferite cantități de masă vegetală susceptibilă să conțină substanțe cu efect psihoactiv” iar 15 persoane suspectate ca fac parte din gruparea au fost duse la sediul DIICOT Sibiu pentru audieri.

Potrivit procurorilor, există ”suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2016, la nivelul judeţului Sibiu s-a constituit o grupare infracţională ce a avut ca iniţiator o persoană cunoscută şi anterior cu preocupări pe linia traficului de substanţe cu efect psihoactiv, grupare ce avea ca scop traficul de substanţe stupefiante şi acapararea „pieţei” de „etnobotanice” din municipiul Sibiu”.

Droguri cu curierul

Drogurile erau aduse in Sibiu din strainatate , de unde membrii retelei se aprovizionau cu substanţe stupefiante, ”pe care le comandau cel mai probabil pe internet („dark net”) şi care le erau livrate în România prin intermediul serviciilor poştale şi al firmelor de curierat (în acest sens fiind şi interceptat un colet cu cananbis)”.

Drogurile erau vandute in Sibiu și în județele invecinate, gruparea avand ” loc de întâlnire şi planificare a activităţilor infracţionale două baruri situate în acelaşi imobil din municipiul Sibiu (de unde se făcea şi distribuţie a substanţelor stupefiante), administrate de către unul dintre membrii grupării”, se mai mentioneaza in comnunicatul DIICOT.

Amenințări si tentative de omor

Potrivit anctetatorilor, localurile unde se intalneau membrii gruparii ” erau folosite și pentru tranzacționarea drogurilor, distribuția făcându-se inclusiv prin intermediul barmanilor de serviciu”.

Mai mult, în lumea traficanților liderii grupării erau percepuți ca persoane extrem de violente.

” Liderii grupării erau cunoscuţi având accese de violenţă fizică deosebită, folosind în special arme albe – cuţit, accese de violenţă îndreptate atât împotriva consumatorilor sau altor dealeri de substanţe stupefiante, dar şi împotriva altor persoane cu care nu aveau legătură pe această linie a traficului de droguri, motivat de faptului că fac parte dintr-un grup infracţional (în prezent unul dintre lideri fiind suspectat inclusiv de comiterea unei tentative de omor, iar un altul, pe parcursul cercetărilor a fost arestat preventiv într-o altă cauză, pentru comiterea unei infracţiuni de omor, fără legătură cu traficul de droguri)”, mai precizeaza DIICOT.

Violențele erau frecvente atat asupra consumatorilor, cât și asupra unor dealeri care datorau bani după ce erau fortati sa cumpere mai multa ”marfă”.

” În cazul în care aceștia nu reușeau să plătească la timp, recurgeau la amenințări și chiar la violențe fizice, fiind date că iniţiatorul grupării, pe acest fond, la începutul anului 2018 a fost implicat într-un incident petrecut în zona Pieței Cibin din municipiul Sibiu când acesta a înjunghiat o persoană încă neidentificată cu exactitate până în prezent (fiind transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de urgenţă, după acordarea acestora, a părăsit unitatea medicală înainte de sosirea organelor de poliţie)”, se mai arata in comunicat.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] DIICOT: Grupare violentă de traficanți de droguri destructurată la Sibiu […]