Aeroportul Sibiu, obligat să-l reangajeze pe șeful Serviciului Operațiuni;Plus salariile!

Știri de Sibiu, 12.07.2018; 481 vizualizări

Lovitură grea pentru conducerea Aeroportului Internațional Sibiu. Curtea de Apel Alba Iulia obligă regia sibiană să îl reangajeze pe șeful Serviciului Operațiuni Sol, Ilie Piticari, dat afară în urmă cu un an ”fără preaviz și fără motivare” și să îi plătească salariul retroactiv.

Angajatul Aeroportului Sibiu care reclama în primăvara anului trecut posibile încălcări ale legii de către conducerea aeroportului a fost dat afară în iunie 2017, la scurt timp după ce și-a reclamat superiorii la mai multe instuții de control.

Citeste si: Angajatul Aeroportului Sibiu care a intrat în război cu sistemul, dat afară!

Urmare a rezultatului acțiunii deschisă în instanță, Piticari revine însă la serviciu.

Curtea de Apel Alba Iulia a declarat ilegală procedura de desfacere a contractului de muncă aplicată de AIS și obligă instituția  la plata retroactivă a salariului.

Dispune reintegrarea reclamantului în funcţia deţinută anterior emiterii notificării nr.2226/2017, cu plata drepturilor salariale aferente începând cu data de 15.06.2017 şi până la reintegrarea efectivă”, se mentionează în hotărârea Curții de Apel Alba Iulia din 11 iulie.

Șeful Serviciului Operațiuni a fost dat afară după 10 ani de munca fără probleme, fiindu-i desfăcut contractul de muncă prin dispoziția directorului general Marius Gârdea.

Gârdea a așteptat momentul potrivit și s-a folosit de noile prevederi introduse in contractul de munca, dupa aprobarea schimbarii organigramei aeroportului de către Consiliul Județean Sibiu in luna mai.

Mai exact, odata cu transformarea postului de ”șef serviciu” în ”șef birou” al AIS, noile reglementări din contractul de muncă, pe care angajatul a fost obligat sa le accepte, i-au permis directorului să rezilieze contractul de muncă ”fără preaviz și fără motivare” începand cu data de 15 iunie 2017.

Bărbatul a fost ținta a nu mai putin de 9 comisii disciplinare deschise în 2017 în doar cateva luni. Ultima comisie, cea din 30 mai, a culminat cu interzicerea accesului lui Piticari în zona restricționată a AIS, unde avea biroul și lucra în mod obișnuit.

Consiliul Județean Sibiu, în subordine căruia se afla AIS, și care răspunde în egală masură pentru modul în care sunt respectate legile în instituțiile din subordine, a stat nepăsător la toate cele întâmplate, în ciuda sesisarilor primite de la șeful Serviciului Operațiuni.La fel și membrii Consiliului de Administrație al AIS, care  care au girat dispozițiile conducerii.

Citeste si: Cazul Piticari de la Aeroportul Sibiu; cum se învăluie în neadevăr un precedent periculos (VIDEO)

Totul a pornit in luna martie, cand Ilie Piticari a devenit inițiatorul unui demers inedit prin care încerca să își apere drepturile de angajat, după ce a reclamat la (DNA), (ANAF), Consiliul Județean Sibiu și (AACR) posibile nereguli legate de aplicarea tarifelor de către aeroport.

Reclamatiile lui Piticari au apărut în aceeași perioadă în care la AIS Sibiu se faceau pregătiri pentru schimbarea organigramei AIS, care i-a retrogradat postul și a înființat alte servicii noi, cu acordul Consiliului Județean Sibiu.

Este al doilea caz rasunator de la AIS care își face dreptate în instanță, după ce fostul director Augustin Sava a castigat drepturi salariale retroactive urmare a deciziei Consiliului Județean Sibiu care i-a anulat contractul de management.

În 2116, Curtea de Apel Alba Iulia a obligat conducerea Consiliului Judeţean Sibiu şi consilierii judeţeni să-i plătească fostului director al Aeroportului Internaţional Sibiu  daune în valoare de aproximativ 30 de mii de euro, sumă ce reprezintă contravaloarea salariului pe o perioadă de 30 de luni, după ce Sava a fost destituit din funcţia de director pentru „management defectuos”, prin hotărâre a CJ Sibiu, în iulie 2013.

Citeste si: ŞOC: Consilierii judeţeni, obligaţi să plătească DAUNE fostului director al Aeroportului Sibiu!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. Vlad says:

    Pe directorul aeroportului il cheama Marius Girdea nu Mihai. Acel aeroport a devenit un fel afacere de familie, plin de rude ale directorilor care nu lucreaza absolut nimic. Poate ar fi timpul sa te intorci la Otopeni, Girdea.

  2. […] Citeste si: Aeroportul Sibiu, obligat să-l reangajeze pe șeful Serviciului Operațiuni;Plus salariile! […]