Turcan cere rectificare bugetară pozitivă; Primăriile au pierdut și excedentele de anii trecuți!

Știri de Sibiu, 12.07.2018; 99 vizualizări

Prim-vicepreședintele PNL, deputatul sibian Raluca Turcan, cere Guvernului o rectificare bugetară pozitivă și transparentă pentru toate primăriile și avertizează să nu fie utilizat ”tertip-ul” din 2017. Turcan spune că multe primării ”au pierdut și excedentele bugetare acumulate în anii precedenți” ca să continue investiții locale.

”Somez Guvernul să nu apeleze la același tertip ca în anul 2017, atunci când a tăiat cu peste 40% banii de investiții în infrastructură, pentru a rezolva problemele bugetare grave”, spune Turcan într-un comunicat de presa remis joi StirideSibiu.ro.

Deputatul liberal cere ministrului finanțelor publice să împartă încasările bugetare ”pe criterii transparente și către adevăratele priorități ale societății românești” și să țină cont de problemele din teritoriu.

”Alocările suplimentare trebuie să meargă urgent pentru acoperirea pierderilor financiare înregistrate de aproape toate bugetele unităților administrativ teritoriale! Din cauza falsei revoluții fiscale, primăriile au pierdut miliarde de lei din sumele care se alocau anual din impozitul pe venit. Mai mult, primăriile au pierdut și excedentele bugetare acumulate în anii precedenți pentru a realiza investiții de interes local!”, spune Turcan.

In opinia sa, o finanțare la nivelul anului 2017 nu va fi suficientă ”pentru că toate cheltuielile bugetelor locale au crescut”.

”Bugetele locale au nevoie de o finanțare mai bună, care să acopere nu numai salariile majorate, nu numai prețurile mai mari pentru bunurile publice, ci și demararea unor proiecte de investiții de interes local sau deblocare finanțării celor deja începute”, argumentează Turcan.

Efectele guvernării în Sibiu

Potrivit unei analize prezentate de deputatul PNL, primăriile din județul Sibiu au pierdut anul acesta din impozitul pe venit și din cotele defalcate de TVA peste 79,46 milioane de lei

Sibiul a pierdut 36,2 milioane lei, Mediașul – 9,1 milioane lei, Avrigul – 4,3 milioane lei, Șelimbăr – 2,2 milioane lei, Cisnădie – 2 milioane lei, Agnita -1,8 milioane lei și Săliște – 1,7 milioane lei. Peste un milion de lei au pierdut, de asemenea, Copșa Mică, Dumbrăveni, Miercurea Sibiului, Săliște, Biertan sau Rășinari.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.