Guvern: Peste 100 mil. lei ajutor pentru localitățile afectate de inundații

Știri de Sibiu, 13.07.2018; 130 vizualizări

Guvernul României a aprobat joi alocarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de 108,67 de milioane de lei pentru localitățile afectate de inundații, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Sumele vizează primăriile din cele 25 de judeţe afectate de calamităţile naturale produse în perioada martie-iulie, printre care și Sibiul.

”Ajutoarele de urgenţă vor fi utilizate pentru realizarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale, iar sumele necesare fiecărei localităţi au fost solicitate de către autorităţile publice locale din cele 25 de judeţe şi vor fi asigurate din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018”, potrivit MDRAP.

La nivelul județului Sibiu nu se cunoaște încă valoare totala a pagubelor produse în luna iulie, situatia fiind in continuare în etapa de evaluare pe teren, potrivit oficialilor Prefecturii Sibiu.

Creşterile semnificative de niveluri şi debite pe unele cursuri de apă, caracterul torenţial al ploilor şi topirea zăpezii au produs inundaţii şi pagube materiale pe raza teritorială a unor localităţi din judeţele Alba, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.