Peste 3 mil. euro, gaura bugetară de la Direcția pentru Protecția Copilului Sibiu

Știri de Sibiu, 13.07.2018; 227 vizualizări

Salariile pentru asistența socială din județul Sibiu continuă să fie asigurate și luna viitoare prin măsuri luate în regim de urgență, cu rectificare bugetară de la Consiliul Județean (CJ) Sibiu, pentru a doua lună consecutiv. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu a cerut rectificare bugetară de peste trei milioane de euro, banii necesari până la finalul anului pentru întregirea fondului de salarii și acordarea sporurilor angajaților care lucrează în centrele de copii.

Urmare a situației financiare existente, DGASPC Sibiu a solicitat Consiliului Județean Sibiu, la începutul lunii iulie o nouă rectificare bugetară în valoare de aproximativ două milioane lei, după ce în luna în iunie CJ a mai alocat, tot prin rectificare , suma de 900 de mii lei, banii aferenti salarilor lunii iunie.

“Având în vedere bugetul aprobat pe 2018 si necesarul pentru plata salariilor aferente lunii iulie- salarii care se vor plati in august, sumele necesare pentru rectificarea bugetara la cheltuieli de personal sunt in cuantum de 2004 mii lei”, a declarat Beatrice Muntean, purtătorul de cuvânt al DGASPC Sibiu.

Asistența și protecția socială este aproape de colaps, urmare a creșterii necesarului bugetar generat de majorările salariale.

Potrivit calculelor, DGASPC Sibiu are nevoie de o rectificare de peste 3 milioane de euro până la finalul anului pentru asigurarea drepturilor salariale angajaților și sporurilor aferente.

”In luna iunie, DGASPC Sibiu a solicitat rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli cu estimarea platilor pina la data de 31.12.2018, un total necesar de rectificat de 15.417.070 lei, din care: 2.535.000 lei pentru acordarea sporurilor conform HG 153/2018 pentru 5 luni, 965.000 lei pentru acordarea sporului de noapte, sporului de sărbători legale si a sporului de tură pentru 5 luni pentru personalul angajat în cadrul centrelor de copi si 878.700 lei pentru acordarea voucherelor de vacanţă pentru un număr de 606 angajaţi”, a mai precizat Beatrice Muntean.

În cazul în care Guvernul României nu va aloca banii necesari funcționării DGASPC și plății salariaților, Consiliul Județean Sibiu va fi nevoit să aloce bani pentru acoperirea necesarului  din rezerva bugetara a județului, potrivit conducerii administratiei sibiene.

Citeste si: Cimpean: Lipsa banilor pentru asistență socială trebuie prezentată și personal ministrului Muncii
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.