ITM despre tragedia de la Scoreiu: Muncitorii decofrau placa unui bazin

Știri de Sibiu, 09.08.2018

Tragedia din localitatea Scoreiu, județul Sibiu, soldată joi seara cu moartea unui muncitor și rănirea altor doi după ce s-a surpat zidul unui ștrand aflat în lucru este cercetată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu.

Potrivit primelor concluzii stabilite de inspectorii de muncă, accidentul s-a produs în timp ce se demonta o placa a bazinului, lucrarea fiind făcută de o firmă din Sibiu.

Citeste si: Panica in Scoreiu; Un mort și doi răniți după prăbușirea malului la un ștrand

”Muncitorii decofrau o placă portantă a unui bazin colector de apă, subteran, acoperit cu pământ, când au fost surprinși de placa antrenată de pământ, prabusindu-se peste ei. Muncitorii erau supravegheați de șeful lor, care u este accidentat”, a declarat Anca Gancea, purtător de cuvânt al ITM Sibiu.

Inspectorii de muncă cercetează evenimentul tragic, ”în vederea stabilirii circumstanțelor și a incadrarii lui că accident de muncă”.

In urma surparii malului, doi tineri de 24 si 29 de ani au fost raniti, însă al treilea coeg al lor nu a supraviețuit după ce a fost acoperit de pamant si beton.

Pentru salvarea raniților si scoaterea victimei de sub dărâmături au fost mobilizate mai multe echipe din cadrul ISU Sibiu și SMURD.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.