ITM despre tragedia de la Scoreiu: Muncitorii decofrau placa unui bazin

Știri de Sibiu, 09.08.2018; 241 vizualizări

Tragedia din localitatea Scoreiu, județul Sibiu, soldată joi seara cu moartea unui muncitor și rănirea altor doi după ce s-a surpat zidul unui ștrand aflat în lucru este cercetată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu.

Potrivit primelor concluzii stabilite de inspectorii de muncă, accidentul s-a produs în timp ce se demonta o placa a bazinului, lucrarea fiind făcută de o firmă din Sibiu.

Citeste si: Panica in Scoreiu; Un mort și doi răniți după prăbușirea malului la un ștrand

”Muncitorii decofrau o placă portantă a unui bazin colector de apă, subteran, acoperit cu pământ, când au fost surprinși de placa antrenată de pământ, prabusindu-se peste ei. Muncitorii erau supravegheați de șeful lor, care u este accidentat”, a declarat Anca Gancea, purtător de cuvânt al ITM Sibiu.

Inspectorii de muncă cercetează evenimentul tragic, ”în vederea stabilirii circumstanțelor și a incadrarii lui că accident de muncă”.

In urma surparii malului, doi tineri de 24 si 29 de ani au fost raniti, însă al treilea coeg al lor nu a supraviețuit după ce a fost acoperit de pamant si beton.

Pentru salvarea raniților si scoaterea victimei de sub dărâmături au fost mobilizate mai multe echipe din cadrul ISU Sibiu și SMURD.
Răspunde și tu!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.