Produse tradiționale și live cooking în șase localități sibiene, în weekend

Știri de Sibiu, 10.08.2018

Autoritățile sibiene anunță pentru weekend sesiuni de live cooking, țapi pregătiți la proțap și degustări de produse tradiționale în cadrul ”Gusturile Toamnei”, eveniment organizat în șase localități din județ și considerat o avanpremieră pentru Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

”Gusturile Toamnei este un regal gastronomic organizat de consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, din care face parte și Consiliul Județean Sibiu. Au loc evenimente în paralel în municipiile Sibiu și Mediaș, dar și în alte localități din județ: Ocna Sibiului, Săliște, Miercurea Sibiului și Cisnădioara. Ca avanpremieră a programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, elementul nou pe care ne dorim să îl aducem în atenția publicului larg din județ este spectacolul culinar, în care actorii principali sunt bucătarii, cu măiestria lor, și rețetele locale.”, a declarat pentru StirideSibiu.ro Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Se vor face degustari de produse cotracost în Sibiu, Mediaș, Săliște, Cisnădioara, Miercurea Sibiului și Ocna Sibiului, cel mai mare eveniment fiind pregatit la Sibiu, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

”În Muzeul în Aer Liber Astra, la Târgul de Țară – începând de sâmbătă, ora 12 și duminică, de la aceeași oră se va desfășura un eveniment denumit Angus Steak Mega Show în cadrul căruia se va pregăti un taur la proțap și alte bunătăți tradiționale, într-un show culinar live”, potrivit unui comunicat transmis joi de organizatori.

Participații la evenimente vor putea gusta preparatele rezultate după live cooking, daca isi cumpara jetone inscripționate cu logo-ul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, un jeton avand valoare de 5 lei.

Evenimentul considerat o avanpremiera a Regiunii Gastronomice 2019 a fost anunțat cu o zi inainte, la solicitare, printr-un comunicat transmis de Primăria Sibiu, pentru
Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană creat anul acesta pentru gestionarea programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Program Gusturile Toamnei:

Municipiul Sibiu:
• Pe strada Cetății, în 11 și 12 august, între orele 12-22 vor avea loc spectacole de live cooking
• În Muzeul în Aer Liber Astra, la Târgul de Țară – începând de sâmbătă, ora 12 și duminică, de la aceeași oră se va desfășura un eveniment denumit Angus Steak Mega Show în cadrul căruia se va pregăti un taur la proțap și alte bunătăți tradiționale, într-un show culinar live; duminică, 12 august, producători locali vor fi prezenți în cadrul evenimentului.

Municipiul Mediaș (la Hanul Greweln):
Sâmbătă, 11 august :
• Orele 11-13 – ateliere pentru copii
• Orele 13-20 – preselecția concursului European Young Chef Award, deschis publicului
• Orele 17-22 – spectacol folcloric
Duminică, 12 august:
• Orele 12-14 – ateliere pentru copii
• Orele 12-20 – live cooking în cadrul evenimentului Gusturile Toamnei

Săliște (Piața Junilor)în zilele de 11 și 12 august, vor avea loc sesiuni de gătit live în cadrul evenimentului Gusturile Toamnei. În paralel se va desfășura programul cultural cu ocazia Zilelor Culturale ale orașului Sălișteorganizat de către Primăria Săliște în cadrul cărora publicul se va putea bucura de prezenșa artistei Andreea Bălan și DJ MirceaMihăilă.

Miercurea Sibiului:
• Duminică, 12 august, între orele 14 – 20, în Piața Corneliu Medrea, va avea loc un spectacol folcloric susținut de artiști și ansambluri profesioniste de muzică populară, dar și de grupuri de copii și tineri din Miercurea. Veți putea degusta bunătăți tradiționale gătite de localnici.

Ocna Sibiului sâmbătă și duminică, 11 și respectiv, 12 august, între orele 12 – 22, pe platoul superior al lacurilor exterioare de la Ocna Sibiului vă veți putea bucura de soare și de sesiuni continue de live cooking.

Cisnădioara (la pensiunea Apfelhouse) vor avea loc sesiuni de live cooking și alte surprize pregătite de gazde.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.