Soferii Tursib cer demisia conducerii și salarii mai mari (VIDEO)

Știri de Sibiu, 10.08.2018

Aproximativ 50 de persoane, șoferi de la Tursib și sindicaliști din transport din mai multe județe din tara cer demisia conducerii societatii sibiene de transport și salarii mai mari.

Angajații Tursib s-au adunat vineri în fața Primăriei Sibiu, cu steaguri și pancarte, în semn de protest față de esuarea negocierilor contractului coletiv de munca.

Oamenii poarta pancarte cu mesaje in care cer demsia CA al Tursib, salarii mai mari si sa nu mai fie mintiti.

O delegatie a protestatarilor a intrat in sediul Primariei Sibiu, unde isi prezinta revendicarile.

”Am făcut o adresă să fim primiți de doamna primar Astrid Fodor. Este foarte important să se ia masuri, saptamanal pleacă din cauza condițiilor de muncă 2-3 șoferi. Salariile sunt mici și este posibil ca noile autobuze asteptate la Sibiu să fie trase pe dreapta pentru că nu va avea cine să le comducă.Trebuie făcut ceva. Sibiul, care este un oraș turistic și de top, are flota de autobuze sub nivelul unui oraș industrial precum Hunedoara”, declara inainte de protest Alin Poabar, președintele Sindicatului Dumbrava Transport Public Local Sibiu.

Citeste si: Șoferii de la Tursib pichetează Primăria. Ce se întâmplă pe trasee!

Sindicalistii cer o majorare de 26 la suta a salariilor, in timp ce societatea ofera doar 12%.

UPDATE: Liderii de sindicat care au fost primiți de primarul Astrid Fodor spun că edilul sibian le-a promis ”analiza situației în regim de urgență”  și convocarea Consiliului de Administrație al societății de transport. De asemenea, problemele salariale ale angajatilor Tursib se vor analiza si în cadrul Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii Sibiu.

În cazul în care revendicarile soferilor nu vor fi solutionate, soferii le recomanda celor de la conducerea ”să facă B-ul”, pentru ca nu va mai avea cine să conduca autobuzele în Sibiu.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.