Barna: Se impune demisia ministrului Dan după recitalul de brutalitate al Jandarmeriei!

Știri de Sibiu, 10.08.2018

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a afirmat, vineri, că “se impune demisia de urgenţă” a ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, “după recitalul de brutalitate al Jandarmeriei”.

“Câteva zeci de mii de români au venit în Piaţa Victoriei ca să transmită un mesaj simplu: nu mai vor penali în funcţii publice! Ei vor un stat normal, care să îi respecte! Din păcate, statul condus de PSD-ALDE a decis astăzi să îi gazeze pe cetăţenii care protestau în mod paşnic împotriva penalilor. Se impune demisia de urgenţă a doamnei Carmen Dan după recitalul de brutalitate al Jandarmeriei!”, a scris Barna, pe Facebook.

Totodată, Uniunea Salvaţi România a cerut vineri seară, într-un comunicat de presă, demisia de urgenţă a şefului Jandarmeriei şi a ministrului de Interne pentru “spectacolul de brutalitate de la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei”, potrivit agerpres.ro.

“USR reclamă că Jandarmeria a devenit, vineri seara, garda lui Liviu Dragnea şi a PSD, în loc să îşi îndeplinească misiunea de a asigura siguranţa cetăţenilor (…) La fel ca la OUG13, oamenii de bună credinţă au fost atacaţi şi prinşi la mijloc în confruntările dintre jandarmerie şi huligani. La fel ca atunci, huliganii au fost folosiţi să spargă protestul paşnic al oamenilor care au venit să-şi strige nemulţumirea faţă de regimul Dragnea-PSD. USR condamnă ferm violenţa şi cere demisia ministrului Carmen Dan pentru că şi de aceasta dată, Jandarmeria nu a reuşit să-i protejeze pe oamenii de bună credinţă”, se arată în comunicat.

Tot vineri, într-o înregistrare video publicată pe Facebook, Dan Barna a susţinut că jandarmii încearcă “să distrugă manifestarea paşnică a românilor din diaspora”, precizând că “este un abuz” atunci când “un stat decide să îşi gazeze propriii cetăţeni” care protestează.

“Suntem în Piaţa Victoriei. Sunt aici de două ore şi cam o dată la o jumătate de oră s-a dat întâi uşor, acum s-a dat un jet foarte tare de gaze lacrimogene. Toţi oamenii sunt iritaţi, sunt revoltaţi. Eram aici, adunam semnături în mijlocul pieţei, este o atmosferă foarte liniştită şi normală. (…) Nu este nimeni violent sau agresiv şi, totuşi, jandarmii încearcă să incite şi să distrugă această manifestare paşnică a românilor din diaspora. Deci este revoltător ceea ce se întâmplă, este un abuz incredibil când un stat decide să îşi gazeze propriii cetăţeni care vin să protesteze cum fac de un an şi jumătate. Sunt copii aici”, a afirmat Barna în înregistrare.

El a susţinut că jandarmii au dat cu gaze lacrimogene în Piaţa Victoriei, deşi la protest “nu exista nicio violenţă masivă”.

“99% din oamenii din această piaţă protestează paşnic şi liniştit (…) şi, totuşi, forţele de jandarmerie la ordinele acestui Guvern iresponsabil au decis să dea cu gaze lacrimogene”, a spus Dan Barna.

Totodată, Dan Barna a afirmat că “Liviu Dragnea trebuie să plece de la conducerea României”.

“Liviu Dragnea ne scufundă ca stat în mizerie şi ruşine. Liviu Dragnea tocmai îşi bate joc de oamenii aceştia care au venit din întreaga lume ca să-i spună că nu mai vrem penali în funcţii publice”, a susţinut Barna.

De asemenea, preşedintele USR a mai spus că îşi va dedica toate eforturile pentru ca acest Guvern să nu mai conducă România.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.