Noi seri cu proteste la Sibiu

Știri de Sibiu, 11.08.2018

Sibienii sunt așteptați să participe la proteste antiguvernamentale și în următoarele zile, respectiv sâmbătă și duminică seara, potrivit avizului favorabil acordat de Comisia pentru Avizarea Adunărilor Publice din cadrul Primăriei Sibiu.

Manifestările de stradă vin în continuarea celor de vineri, cand peste 7000 de oameni au mărșăluit pașnic pe străzile Sibiului, mai bine de trei ore. Pe fondul violențelor din Capitală, protestatarii de la Sibiu s-au abătut de la traseu și au ajuns după orele 22.oo în Piața Mare, unde au inconjurat sediul PSD și au scandat împotriva Guvernului și a liderului PSD Liviu Dragnea.

Citeste si: Coloană uriașă de protestatari la Sibiu. Manifestanții au intrat în Piața Mare(VIDEO)

Mobilizarea pentru protestele de la Sibiu se face în continuare pe rețele de socializare sub sloganul ”#Nu renunțăm!”.

Potrivit avizului acordat protestului “Mobilizare maximă împotriva abuzurilor PSD”, traseul protestului include două variante, în intervalul orar 19:00 – 22:00,în funcție de numărul participanților.

Astfel, traseul scurt iclude Piața Unirii (platoul asfaltat din fața magazinului Dumbrava) – Calea Dumbrăvii – B-dul. Mihai Viteazu – sensul giratoriu aflat la intersecția dintre str. Rahovei cu B-dul. M. Viteazu și retur.

În situația în care la acțiune vor fi peste 5.000 de persoane, se va merge pe taseul lung, iar din sensul giratoriu aflat la intersecția dintre str. Rahovei cu B-dul. M. Viteazu, participanții vor continua marșul pe str. Rahovei – str. Semaforului – str. Ștefan cel Mare – str. Bâlea – Parcul Tineretului.

În contextul pregatirii de noi manifestări în țară, oficialii Jandarmeriei Române au recomnadat sambată participanților la proteste ”să se delimiteze de grupurile violente”, precizând că există posibilitatea apariției ”acestor persoane agresive”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.