Jandarmeria Sibiu recomandă protestatarilor respectarea traseului

Știri de Sibiu, 11.08.2018

Jandarmeria Sibiu recomandă persoanelor care vor participa sâmbătă și duminică la protestele antiguvernamentale avizate de Comisia pentru Avizarea Adunărilor Publice să respecte traseul stabilit și măsurile luate de forțele de ordine.

”Prezența jandarmilor la aceste manifestări are scopul de a asigura măsurile de ordine și siguranță publică , dar și protecția participanților. Totodata, pentru asigurarea eficientă a protecției participanților la protest, le recomandăm protestatarilor să respecte traseul de deplasare stabilit de către organizator”, a precizat pentru StirideSibiu.ro Floriana Picioiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu.

Manifestările de stradă vin în continuarea celor de vineri, când peste 7000 de oameni au mărșăluit pașnic pe străzile Sibiului, mai bine de trei ore. Pe fondul violențelor din Capitală, protestatarii de la Sibiu s-au abătut vineri seara de la traseu și au ajuns după orele 22.oo în Piața Mare, unde au înconjurat sediul PSD și au scandat împotriva Guvernului și a liderului PSD Liviu Dragnea.

Citeste si: Coloană uriașă de protestatari la Sibiu. Manifestanții au intrat în Piața Mare(VIDEO)

Potrivit IJJ Sibiu, ”la manifestarea ce s-a desfășurat ieri, nu au fost aplicate sancțiuni”.

Conform avizului acordat protestului “Mobilizare maximă împotriva abuzurilor PSD”, traseul protestului include două variante, în intervalul orar 19:00 – 22:00,în funcție de numărul participanților.

Astfel, traseul scurt iclude Piața Unirii (platoul asfaltat din fața magazinului Dumbrava) – Calea Dumbrăvii – B-dul. Mihai Viteazu – sensul giratoriu aflat la intersecția dintre str. Rahovei cu B-dul. M. Viteazu și retur.

În situația în care la acțiune vor fi peste 5.000 de persoane, se va merge pe taseul lung, iar din sensul giratoriu aflat la intersecția dintre str. Rahovei cu B-dul. M. Viteazu, participanții vor continua marșul pe str. Rahovei – str. Semaforului – str. Ștefan cel Mare – str. Bâlea – Parcul Tineretului.

Recomnadările Jandarmeriei Sibiu pentru participanții la proteste:

– să protesteze pașnic și civilizat;
– dacă sunt însoțiți de copii să-i supravegheze cu atenție;
– să se îndepărteze de persoanele sau grupurile de persoane violente sau care instigă la violență;
– să respecte măsurile luate de forțele de ordine.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.