19 protestatari bătuți de jandarmi la miting au depus plângere penală

Știri de Sibiu, 12.08.2018

Victimele violențelor din timpul protestului de vineri au depus până duminică la prânz 19 plângeri penale împotriva jandarmilor care au intervenit brutal la mitingul Diasporei, potrivit G4Media, care citează surse oficiale din cadrul Parchetului militar teritorial București.

 

Foto:agerpres.ro

Potrivit acestora, plângerile au ajuns la sediul parchetului redirecționate de la Poliția sectorului 1 sau au fost trimise direct prin mail.

Aceleași surse au precizat că orice persoană care se consideră lezată de intervenția jandarmilor poate formula plângere penală la sediul PMTB din strada George Georgescu 2 sau la orice secție de poliție, organ judiciar sau pe email.

În acest moment, ca urmare a autosesizării, s-a constituit un dosar penal în care este începută urmărirea penală in rem pentru infracțiunile de purtare abuzivă și abuz în serviciu, adică pentru fapte și urmează identificarea făptuitorilor.

In acelasi timp, mai mulţi participanţi la protestul de vineri din Piaţa Victoriei s-au dus sâmbătă şi duminică la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) pentru a obţine certificate medico-legale, potrivit agerpres.ro, care citează surse medicale.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.