Telecabina de la Bâlea , blocată cu turisti; Patru copii în grupul rămas în aer!

Știri de Sibiu, 12.08.2018

Un nou moment de panică la Bâlea, în Munții Făgăraș, in plin sezon turistic. Mai mulți turiști au rămas blocați în telecabina, pe traseu, duminică după-amiaza, între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă.

Informația potrivit careia turistii sunt blocati la peste 2000 de metri altitudine a fost confirmata pentru StirideSibiu.ro de angajatii societatii, care spun că ”problema va fi rezolvată în aproximativ o jumătate de ora”.

Turiștii perzenti pe DN7C spun ca zona este extrem de aglomerata, fiind solicitari numeroase atat la telecabina care face legatura pe cablu intre Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, cat si pe Transfagarasan.

Martorii au declarat pentru StirideSibiu.ro că telecabina a fost blocata pe traseu in jurul orelor 18.00, cauzele nefiind cunoscute.

In ultimii doi ani au fost înregistrate mai multe situatii in care turisti au fost raniti sau blocati in telecabina din cauza unor probleme tehnice.

UPDATE: Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Sibiu, Ionuț Națea,  la ora 18.33 ”a fost înregistrat un apel pe 112” în privința situației de la Bâlea, insă pana la ora 18.50 nicio instituție nu a oferit informații despre incident.

UPDATE: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu precizează, la solicitare, că ”un echipaj al Salvamont Sibiu s-a deplasat în recunoaștere”, urmare a apelului primit pe 112.

UPDTAE: Potrivit Salvamont Sibiu,în telecabină au ramas blocate 18 persoane, dintre care un bebelus.

Cabinele sunt blocate pe linie. Angajații de la teelecabin intervin în zona superiora a traseului. Sunt 18 persoane în cabina, 4 copii din care unul de 8 luni. Nu a fost solicitat ajutorul salvamontistilor”, a declarat Adrian David, șeful Serviciului Salvamont Sibiu.

Potrivit acestuia, telecabina este oprită în zona mediană a traseului.

UPDATE: In jurul orelor 20.00, ISU Sibiu a anuntat repunerea in functiune a telecabinei.

UPDATE: Potrivit ISU Sibiu, niciun turist nu a necesitat ingrijiri medicale după ce s-a reusit coborarea.

Cauza blocajului sistemului de transport pe cablu nu a putut fi explicată incă.

 

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.