Felicia Filip și Petre Sbârcea, premiați în prezența a mii de melomani la Sibiu (VIDEO)

Știri de Sibiu, 13.08.2018

Renumita soprană Felicia Filip și dirijorul Petre Sbarcea au primit duminică seara, în prezența a mii de oameni, premiul de excelență pentru ”întreaga actvitate”, în încheierea Festivalului ”Classics for Pleasure” de la Sibiu.

Clasic & Magnific, ultima seară a celei de-a VIII-a ediții ”Classics for Pleasure – 100 de ani de excelență”,  a atras în Piața Mare a Sibiului mii de iubitori ai muzicii clasice care s-au bucurat de un adevărat regal al artistilor  și de creațiile marilor compozitori români.

”Să facem în așa fel, într-adevăr, ca în acest an de sărbătoare să ne bucurăm împreună de ce înseamnă Porumbescu, de ce înseamnă creație românească, de ce înseamnă spiritualitatea noastră și ce înseamnă această sută, sută de ani. Mulțumesc, ne-ați demonstrat încă odată că tot ceea ce facem este bine făcut pentru că sunteți dumneavoastra, care ne așteptați,  ne aplaudați,  ne iubiți atât de mult”, a declarat renumita soprană după acordarea premiului de excelență.

Bucuria revederii a fost la fel de mare și pentru maestrul Petre Sbârcea, care a glumit în stilul caracteristic și a mulțumit pentru șansa oferită de-a dirija din nou Orchestra Filarmonicii Sibiu, la venerabila vârstă de 87 de ani.

”Cu emoție, vreau să mă credeți, mulțumesc pentru acest curaj de-a mă invita din nou la Sibiu, pe care nu l-am mai văzut demult ca dirijor. Activitatea mea s-a răsfrânt în alte orașe din țară, dar mai puțin la Sibiu”, a declarat Petre Sbarcea, sibian distins și cu titlul de ”Cetățean de onoare al orasului Sibiu”.

Festivalul Classics for Pleasure, organizat de Elite Art Club UNESCO, a avut loc la Sibiu în periada 10 – 12 august, cu două concerte de muzica clasica in aer liber și o reprezentație baroc la Biserica Ursulinelor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Felicia Filip și Petre Sbârcea, premiați în prezența a mii de melomani la Sibiu (VIDEO) […]