Târgul Creatorilor Populari, atracția Sibiului în minivacanță

Știri de Sibiu, 14.08.2018

Peste 250 de meșteri populari din toate zonele etnografice ale țării și din Republica Moldova
își expun de miercuri cele mai reușite creații în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului în cadrul celei de-a XXXV-a ediție a Târgul Creatorilor Populari, cunoscut şi sub denumirea de ”Târgul de Sfânta Maria”.

Așa cum a obișnit în cei 35 de ani de tradiție, targul organizat în perioada 15-19 august este cea mai bună alegere pentru vizitatorii interesați să cumpere oale, străchini, țesături sau mobilier pictat, sau să îi cunoască pe meșterii autentici.

”Și în acest an, evenimentul va sta sub semnul interactivității și asta pentru că ne dorim să încurajăm o simbioză între minunile pe care le crează meșterii populari, pe de o parte, și vizitatorii Muzeului. Meșterii populari se vor răspândi prin Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, unde vor susține ateliere interactive. Practic, <<fenomenul ASTRA>> devine locul unde cei care vin în vizită fac cunoștință cu produsele și poveștile autentice făurite în inima satului românesc. Vorbim despre oale, străchini, icoane, țesături, ii, cămăși populare, pălării, mobilier pictat și alte valori. Acest capitol al menținerii meșteșugurilor tradiționale în prim plan este unul dintre obiectivele pe care ni le propunem an de an. ”, a declarat Ciprian Ştefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

În același timp, 11 membre ale șezătorii online Semne Cusute, coordonate de arhitect Ioana Corduneanu, vor susține în muzeu ateliere demonstrative de tors, țesut, croit, cusut sau brodat ii și cămăși tradiționale la Gospodăria din Râșculița.

De asemenea, începând de joi, 16 august, până duminică, 19 august, la Muzeul ASTRA vor avea loc workshopuri de dansuri populare organizate de Ansamblul Tudoritele din raionul Ungheni, Rep Moldova.

În program mai sunt ateliere de teatru intearctiv susținute de Teatrul Mic din Sibiu, workshopuri de dansuri săsești și spectacole de dansuri populare și de muzică populară la Târgul de țară în Muzeul în aer liber. Proiectul se desfășoară în contextul Anului European al Patrimoniului Cultural (EYCH 2018).

Program Târgul Creatorilor Populari

Meșteri populari & creatiile lor & ateliere interactive 15, 16, 17, 18 (miercuri, joi, vineri, sâmbătă)– între 10.00 și 19.00 19 (duminică) – între 10.00 și 17.00

Miercuri

15 august 2018, ora 10:00

Concert de pricesne-Biserica din Bezded
Solisti:Victoria Meitescu,Camen Daniela Popa,Ionica Oltean.

Joi

16 august 2018 ,ora 11:00 –Workshop dansuri traditionale sasesti-Forumul German

Vineri

17 august 2018,ora 14:00- Workshop dansuri traditionale sasesti-Forumul German

Vineri

17 august 2018,ora 17:30 – Spectacol Targul de Tara

Ansamblul Folcloric de Dansuri Populare “Purtata Avrigului”, Codruta Rodean-solist, Razvan Nastasescu-solist

Sambata

18 august 2018 ,ora 16:00, Muzeul în aer liber, Târgul de țară

Spectacol

Tudor Floarea –copilul patriot, Grupul Doruri Sibiene, Victoria Meitescu-solist, Ionela Stani-solist, Iulia Banciu-solist, Aurel Gita-solist

Duminica

19 august 2018 ,ora 14:00, recital Calin Han, Muzeul în aer liber, Hanu cu Braga

PROGRAM Invitati Târgul Creatorilor Populari

Sambata 18 august & duminica, 19 august, Muzeul în aer liber, gospodaria din Oboga, județul Olt de la ora 11, Teatru interactiv – tema: mesterul olar, participă actorii de la Teatrul Mic din Sibiu
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Târgul Creatorilor Populari, atracția Sibiului în minivacanță […]