CRESC tarifele pentru parcare în Sibiu! 2 lei pentru 30 de minute în zona centrală!

Știri de Sibiu, 18.08.2018

Primăria Sibiu schimbă sistemul de taxare a șoferilor care folosesc parcările amenajate pe domeniul public, din luna noiembrie urmând să fie crescute tarifele, în funcție de zone unde sunt parcarile – A,B,C și D. Cel mai mare tarif va fi perceput în parcarea din Piața Mică – 2 lei pentru o jumătate de oră de staționare, potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea tarifelor de parcare  și accesul autovehiculelor în zona pietonală din centrul istoric supus dezbaterii publice de Primăria Sibiu.

Conform raportului de specialitatea, ”creșterea tarifelor pentru parcare va avea drept cosecință decongestionarea centrului orașului și încurajarea parcărilor situate în zonele adiacente celei centrale”.

Noul sistem de taxare pentru parcari implica împărțirea orasului în patru zone – A,B,C,D pentru care s-au stabilit taxe diferite.

Noile zone de tarifare se vor aplica începand cu data de 11 noiembrie , în concordanță cu Panul de Mobilitate Urbană care a impus ”necesitatea luării de măsuri în vederea reducerii gradului de poluare datorat emișiilor de combustimil, cu responsabiliattea protejării și punerii în valoare a Centrului Istoric”, se mai menționează în document.

Potrivit proiectului supus dezbaterii publice, vor fi tarife speciale pentru parcare în funcție de zonă, în timp ce pentru parcările cu bariere din zona centrală se va aplica un regim special.

Tarife propuse  în funcție de zonă

Pentru Zona A, aferenta centrului orașului, tariful de parcare ar urma să fie 2 lei pe oră, de luni pana duminica, sau 10 lei pe zi, între orele 8.00-22.00.

Pentru Zona B se vor percepe tarife in valoare tot de 2 lei pe oră, de luni pana duminca, intre orele 8.00-22.00.

Parcarea în Zona C va fi de 1 leu pe ora, de luni pana duminca, sau 1o lei pe zi, între orele 8.00-22.00.

Pentru Zona D tariful va fi tot 1 lei pe oră sau 1o lei pe zi, între orele 6.00-22.00.

De asemenea, pentru parcarile dotate cu sisteme de bariere, tarifele vor fi diferite.

Potrivit proiectului pentru o jumătate de oră în Piața Mică a Sibiului se vor achita 2 lei, fiind cel mai mare tarif.

Pentru Cazarma 90 tariful va fi de 2 lei pe oră, de luni pana duminica, la fel și în Parcarea din Piața Teatrului.

Primaria ofera si mai multe topuri de abonamente,în funcție de zona , acestea variind intre 50 și 150 lei.

Zone tarifare parcare Sibiu:

Zona A- Piețele și 28 de strazi din zona centrala

Zona B – parcari cu plată cu timp limitat de maxim doua ore: Piata Cibin (P2), strazile – Malului, Morilor, Darstelor, Masarilor.

Zona C- Bulevardul Victoriei, str. Ilie Macelaru, Emil Cioran, Piața Unirii, Calea Dumbrăvii, O. Goga, Bulevardul Mihai Viteazu, str. Revoluției, str. Socului, Piața 1Decembrie, General Magheru.

Zona D- parcari cu plata de la periferie: Calea Șurii Mici, strada Oborul cu Vite și Drumul Ocnei.

Proiect de hotărâre privind aprobarea tarifelor de parcare în municipiul Sibiu și pentru accesul autovehiculelor în zona pietonală din Centrul Istoric urmează a fi supus spre dezbatere şi aprobare Consiliului Local al Municipiului Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.