Weekendul olarilor în Piața Mare a Sibiului

Știri de Sibiu, 31.08.2018

Peste 100 de meșteri olari din toate colţurile ţării și din străinătate deschid sâmbătă o nouă ediției a „Târgului Olarilor”, eveniment organizat de peste 50 de ani în Piața Mare a Sibiului.

”Așa cum ne-au obișnuit, olarii oferă o gamă largă de produse decorative și utilitare. Totodată, meşterii vor dezvălui celor interesaţi tainele prelucrării lutului; prin intermediul demonstrațiilor la roata olarului, vizitatorii Târgului pătrund în atmosfera de atelier și cunosc etapele realizării obiectelor din lut. Mai mult, copii au posibilitatea să își exerseze îndemânarea în crearea și decorarea produselor din lut, în cadrul celor două ateliere coordonate de Ioan Briţă și Carolina Costineanu (din Dumbrava, judeţul Timiş) și de reprezentanții Atelierului Scout din Nocrich”, potrivit unui comunicat transmis de organizatori.

Targul Olarilor se deschide sâmbătă, la ora 9.00, și va fi deschis publicului până duminică, 2 septembrie, la ora 20:00.

Ediția 2018 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.