Raliul Sibiului, probă specială dedicată Centenarului și SuperSpecială la Sala Transilvania

Știri de Sibiu, 06.09.2018

Raliul Sibiului, ultima etapă din acesta an a Campionatului Național de Raliuri Dunlop și Campionatului Național de Rally 2 cuprinde 13 probe speciale care se întind pe mai bine de 120 de kilometri, dintre care o probă specială dedicată Centenarul Marii Uniri, între Cârțișoara șii Bâlea Cascadă, și SuperSpecialaAutoklass, care va fi organizată în fața Sălii Transilvania din Sibiu.

Competiția automobilistică de la Sibiu este organizată în perioada 4 – 7 octombrie, la start fiind așteptate 100 de echipaje.

”Raliul Sibiului 2018 va fi, așa cum am obișnuit deja, mai mult decât un eveniment sportiv. Ne așteptăm la o participare consistentă și ne dorim să avem 100 de echipaje prezente la startul oficial, în anul Centenarului. De fapt, programul competiției a fost gândit astfel încât să dăm ocazia piloților, oficialilor, dar și spectatorilor, să fie prezenți și la evenimentul de aniversare a „25 de ani SMURD SiBIU” si la cel legat de Centenarul Marii Uniri, ambele programate de organizatori, în după amiaza zilei de sâmbătă. Va fi un week-end de sărbătoare la Sibiu!”, a declarat Maria Ciolan, președinte Club Sportiv Aria pentru Sport Sibiu.

Startul festiv al Raliului Sibiului 2018 este programat  joi,  la ora 20:30, în Piața Mică a orașului, urmând ca vineri să înceapă competiția oficială.

Piloții vor parcurge probe deopotrivă dificile și spectaculoase: Proba Centenarul Marii Uniri,între Cârțișoara șii Bâlea Cascadă și proba dedicată aniversării a ”25 de ani SMURD SIBIU”, între Poiana Sibiului și Dobârca.

Sâmbătă, în penultima zi de concurs, echipajele vor avea de străbătut 6 probe speciale, între care Proba Specială Bilstein spre Nucet , dar și probele speciale spre Noul Român și Chirpăr.

Proba specială ARIA și Proba Specială Ambient are loc in ultima zi de concurs spre Păltiniș, pe secțiuni de drum care reprezintă de fiecare dată, adevărate provocări, chiar și pentru cei mai titrați piloți de raliu.

Ca noutate, anul acesta, SuperSpecialaAutoklass, proba cea mai îndrăgită și așteptată de public, programată pentru ultima zi a competiției, se mută în fața Sălii Transilvania, anunță organizatorii.

Spectacolul va începe la ora 12:45, iar campionii își vor primii laurii de la ora 17:00, în cadrul Festivității de premiere.

Raliului Sibiului este organizat de Clubul Sportiv “Aria pentru Sport” în parteneriat cu AMC Racing, club patronat de Mihai Leu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.