Sibiu Opera Festival, ediție record; Gală de deschidere cu premiere muzicale!

Știri de Sibiu, 09.09.2018

Sibiu Opera Festival, ajuns la cea de-a XVII-a ediție, prezintă o ediție record, cu peste 600 de artiști din țară și străinătate care vor susține pe scenele din oraș și în spații neconvenționale spectacole de operă, concerte corale, vocal-simfonice și operă pentru copii. Gala de Operă de duminică, 9 septembrie, o aduce pe scena festivalului pe soprana Adela Zaharia, alături tenorul Mihai Urzicana, basul Bogdan Taloș și Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de dirijorul Marijn Simons din Olanda.

”Avem participare record, cu peste 600 de artisți, majoritatea din Romania. Multe instituții de spectacole din România sunt prezente cu propriile producții în festival, iar Filarmonica din Sibiu susține o parte importantă a evenimentelor, din punct de vedere muzical.(…) Ne-am dimensionat activitățile în funcție de bugetul pe care îl avem și reușim să realizăm tot ce ne-am propus.Important este că acest festival merge mai departe în condiții excepționale de calitate. Am urmărit și vom urmări mereu calitatea și am dimensionat festivalul în așa fel încât să acopere intreaga gama de evenimente dedicate artei lirice”, a declarat Ioan Bojin directorul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Concertul de gală din deschiderea festivalului se anunță spectaculos, prin prezența pe scenă a sopranei Adela Zaharia, alături tenorul Mihai Urzicana, basul Bogdan Taloș și Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, urmând să interpreteze in premieră compoziții ale lui Verdi.

Citeste si: Soprana Adela Zaharia, bucuroasă să cânte la Sibiu: Este o altă atmosferă; E limba ta, poporul tău! (VIDEO)

„Am ales două lucrari de Verdi mai puțin cunoscute. Pe cât de puțin cunoscute, pe atât de minunate sunt.(…) ”Sinfonia from Oberto” a lui Giuseppe Verdi este prima lucrare de operă compusă vreodată. Este incredibilă!”, a declarat dirijorul Marijn Simons în deschiderea Sibiu Opera Festival.

Gala și primele spectacole din programul festivalului au vândut aprope în totalitate biletele puse în vânzare, potrivit organizatorilor.

Pe parcursul celor 21 de zile de festival sunt programate spectacole de operă, concerte corale, vocal-simfonice, operă pentru copii. Nu lipsește din programul acestei ediții momentul de arii din opere în spații publice – ”Take an Opera Break” și nici concursul de canto ”Vox Artis”.
Biletele pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.kompostor.ro și de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii nr.3-5) de luni până joi, între orele 10,00-12,00 și 13,00-16,00. Preţul unui bilet este de 40 de lei. Se acordă reducere de 50 % pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Cele zece evenimente de marca oferite de Sibiu Opera Festival în perioada 9 – 28 septembrie vor fi susținute în spații diferite, inclusiv la Centrul de spectacole ”Ion Besoiu”, redeschis publicului după renovare.
Programul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina www.filarmonicasibiu.ro
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.