Ceremonie militară în Piața Mare, de Ziua Pompierilor

Știri de Sibiu, 12.09.2018

Pompierii din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sărbătoresc joi, 13 septembrie, în Piața Mare a orașului. Sibienii sunt așteptați să participe la paradă militară și prezentarea tehnicii, cu ocazia Zilei Pompierilor.

Ceremonia începe joi, la ora 11.00, în Piața Mare , și presupune prezentarea tehnicii de intervenţie utilizată în misiunile specifice, defilarea cadrelor inspectoratului, precum și avansarea și premierea pompierilor care s-au remarcat în activitate.

”Totodată, pentru a celebra această zi, care stă la baza identităţii instituţionale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu va organiza, în perioada 05-13 septembrie, o serie de evenimente menite să cinstească curajul, gloria şi istoria îndelungată a armei pompierilor. De la competiţii sportive, expoziţii, acțiuni umanitare, depuneri de coroane şi jerbe de flori la troița și bustul eroului pompier cpt. Dumitru Croitoru, dar și la mormintele altor pompieri sibieni, organizarea unor puncte mobile de informare preventivă, concursuri cu pompierii, și până la alte activităţi pe care ISU Sibiu le dedică publicului larg”, a precizat Ramona Nistor, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Ziua Pompierilor din România marchează 170 de ani de când, în Dealul Spirii, Compania de Pompieri București, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, a înfruntat cu preţul vieţii trupele otomane inamice covârşitoare ca număr, venite să înăbușe idealurile Revoluţiei de la 1848.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.