Fermierii spanioli caută muncitori români pentru sezonul viitor

Știri de Sibiu, 12.09.2018

Angajatorii din Spania au lansat deja 800 de oferte muncitorilor din România interesați să lucreze în agricultură, respectiv la căpșuni, anul viitor.

In Sibiu, contractele sunt intermediate de Agenția Județeană a Forțelor de Muncă Sibiu, până în luna decembrie.

”Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Sibiu promovează oferta unui angajator din Spania de 800 locuri de muncă (dintre care 400 locuri pentru femei şi 400 de locuri pentru cupluri), pentru munca sezonieră în agricultură pentru recoltarea căpşunilor, campania 2019 (nu se solicită experiență)”, anunță AJOFM Sibiu.

Durata contractului de muncă este de aproximativ 3 luni, data estimată de angajare fiind 15 februarie 2019.

Timpul de lucru este de 6,5 ore efectiv lucrate/zi, 40 de ore şi 15 min/săptămână împărţite în 6 zile, ziua de odihnă nu este neapărat duminica.

Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt: (IRPF=impozit) = 2% impozit, asigurare medicală = 113 euro/lună. Perioada de probă este de 15 zile.

Cazarea este oferită de către angajator contra unei sume de 1,6 euro/zi (plata utilităților).
Angajatorul plăteşte transportul către Spania, contravaloarea acestuia urmând a fi recuperată din salariile pe care le va primi angajatul.

De asemenea, precizează AJOFM Sibiu, întoarcerea în România, la terminarea contractului, este suportată de angajator, transportul dus-întors fiind organizat de angajator printr-o firmă de transport.

Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Sibiu , strada Morilor nr. 51 A,tel. 0269 210882 int. 119. Selecţia va fi organizată în regiunile României: Sud şi Sud-Vest

Termen limită pentru aplicare este  15 decembrie iar aata și locația bursei vor fi comunicate ulterior.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.