Rectificare bugetară: 24,5 mil. lei pentru Sibiu; Negativă pentru copiii cu nevoi speciale!

Știri de Sibiu, 12.09.2018

Guvernul a alocat pentru județul Sibiu în urma rectificării bugetare, aproximativ 24,5 milioane lei, din care 11,4 milioane lei revin primăriilor pentru plata arieratelor. Potrivit CJ Sibiu, au fost rectificate negativ, cu peste jumătatea de milion de lei, sumele destinate pentru copiilor cu nevoi speciale.

Consiliul Județean Sibiu urmează să împartă primărilor suma de 11.466.000 lei, fond aflat la dispoziția CJ Sibiu pentru distribuire.

Banii vor fi alocați ”prin hotârârea consiliului județean, pentru achitareaarieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare și/sau decapital, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală”, a precizat Ioana Căpătână, purtător de cuvânt al CJ Sibiu.

Conform OUG 78/2018 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2018, ”fondurile alocate pentru cheltuielile cu drepturile copiilor cu cerințe educaționale speciale au fost rectificate negativ cu suma de 549.000 lei, întrucât au fost supraestimate inițial”, mai precizează oficialii CJ.

De asemenea, cheltuielile pentru ”Programul pentru școli al României” au fost finanțate cu 4.676.000 lei, sume defalcate din TVA.

Alte 7.814.000 lei au fost repartizate județului Sibiu reprezentând cote defalcate din impozitul pe venit, sume defalcate din impozitul pe venit și sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Rectificare bugetară: 24,5 mil. lei pentru Sibiu; Negativă pentru copiii cu nevoi speciale! […]