Săptămâna mobilității: Trotinete gratis în centrul Sibiului, concerte și vals în loc de mașini

Știri de Sibiu, 13.09.2018

Piața Mică, Piața Huet, Piața Schiller, strada Arhivelor vor fie eliberate de mașini în perioada 22 și 23 septembrie, pentru Săptămâna Europeană a Mobilității. Sibieni sunt provocați la diferite activități și concursuri cu trotinete si biciclete puse la dispoziție de municipalitate.

Pentru al doilea an consecutiv, Sibiul se alătură inițiativei Comisiei Europene, alături de alte 2000 de orașe din Europă, tema fiind „MixandMove”.

“Îi invit pe sibieni să participe în număr cât mai mare la activitățile pe care le pregătim, dar și la concursul cu bicicleta sau trotineta”, transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Astfel, în Piața Mică se vor pune la dispoziția sibienilor trotinete care pot fi testate și utilizate gratuit în zilele de 22 și 23 septembrie, cand se marca Ziua Internațională fără mașini.

Concursul pentru trotinete și biciclete se va desfășura însă în perioada 16-22 septembrie, pentru a putea fi antrenați cât mai mulți participanți.

”Concret, sibienii sunt invitați să facă o plimbare cu bicicleta sau trotineta pe parcursul căreia să atingă cel puțin cinci obiective din următoarele opt locații stabilite: Biserica Fortificată din Gușterița (strada Smârdan), Biserica dintre Brazi (strada Reconstrucției), Parcul Ștrand (strada Bihorului), cupola din Parcul Sub Arini, sediul Primăriei Sibiu (Piața Mare), Teatrul Gong, Grădina Zoologică Sibiu și Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului”, precizează Primăria Sibiu.

Competiția implică postarea pe pagina de Facebook , până în data de 22 septembrie, a cel puțin cinci fotografii cu participantul alături de bicicletă sau trotinetă, în cinci locații diferite din cele opt indicate.

”Postarea va fi marcată cu #Sibiuziuafaramasini sau #Sibiumobilityweek, va fi publică, fără setări de confidențialitate, pentru a putea fi contorizată de către echipa Primăriei Sibiu.Câștigătorii premiilor vor fi desemnați printr-un mecanism de selecție aleatorie cu ajutorul site-ului miniwebtool.com”, precizează Primăria.

Ateliere, dans și concerte în zona pietonală

După eliberarea centrului de mașini, zona pietonală va fi dedicată în exclusivitate relaxării și activităților artistice.

În Piața Schiller, Teatrul pentru Copii Gong va organiza în cele două zile ateliere de creație pentru cei mici, cu începere de la ora 11. oo.

Sâmbătă, 22 septembrie, în Piața Mică și în Piața Schiller, vor avea loc mini-recitaluri de chitară din seria “Pune mâna pe chitară”. Artiștii vor prezenta celor aflați în aceste spații publice piese clasice de chitară și vor întreține atmosfera.

Piața Huet se va transforma în scenă pentru balerinii Teatrului de Balet Sibiu, care vor fi din nou prezenți pentru o “Invitație la dans”, iar strada Centumvirilor se va transforma în pietonală.

Acțiunile sunt destinate încurajării oamenilor să utilizeze mijloacele de transport care nu poluează mediul.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.