Continuă înscrierile pentru Raliul Sibiului; SuperSpeciala pe Dumbrăvii – Școala de Înot!

Știri de Sibiu, 13.09.2018

Sesiunea de înscriere pentru Raliul Sibiului 2018, etapă a Campionatului Național de Raliuri care se va desfășura în perioada 4 și 7 octombrie , continuă până la finalul lunii septembrie, organizatorii estimând o prezență însemnată de 100 de echipaje aliniate la start. SuperSpeciala din oraș se va organiza anul acesta pe taseul Sala Transilvania- Dumbrăvii – Școala de Înot.

Potrivit unui comunicat transmis StirideSibiu.ro, echipajele au termen de înscriere 28 septembrie, timp în care se fac ultimele pregatiri la Sibiu.

Competiția va avea o lungime totală de 639,2km, din care 120,5 km reprezintă distanța celor 13 probe speciale.

Startul festiv al competiției este programat pentru joi, 4 octombrie, ora 20:30 și va fi precedat de un moment festiv dedicat Centenarului Marii Uniri, care se va consuma în Piața Mică, de la 19:30.

Shakedown-ul va lua startul vineri, de la ora 08:00, la Șeica Mare, urmând ca primele două probe speciale, denumite ”Centenarul Marii Uniri” să fie programatedupă 14:53, pe o porțiune de aproape 12 kilometri fiecare, între Cârțișoara și Bâlea Cascadă.

Tot vineri sunt programate probele speciale ”SMURD 25 de ani”, de la Poiana Sibiului, pe o porțiune ce însumează, în cele două probe, 13,4 kilometri.

Ziua a doua a Raliului debutează la ora 9:00 cu proba specială Bilstein și se încheie cu cea de la Chirpăr. Vor fi 6 probe speciale pe segmentul de drum dintre Cornățel și Chirpăr, toate însumând aproape 47 de kilometri.

Ziua competițională se încheie la 15:30, pentru a oferi șansa participanților și oficialilor de la Raliul Sibiului, să participe la manifestările organizate în oraș cu ocazia aniversării a „25 de ani SMURD SIBIU” și la evenimentul legat de Centenarul Marii Uniri.

Ultima zi de competiție cuprinde probele speciale Aria și Ambient, programate să ia startul după ora 9:00, pe segmentul de drum dintre Rășinari și Păltiniș,însumând peste 34 de kilometri.

SuperSpeciala Autoklass este cea mai apreciată și așteptată probă de spectatori, urmând să înceapă în jurul orei 12:30.Pentru aceasta, organizatorii au pregătit un traseu inedit, diferit de cel de anul trecut, pe traseul Sala Transilvania-Calea Dumbrăvii -Școala de Înot.

Concurenții înscriși la startul Campionatului Național de Rally 2 Dunlop vor avea de parcurs 9 probe speciale.

Sâmbătă vor evolua pe șase probe între Cornățel, Noul Român și Chirpăr, urmând ca sâmbătă să efectueze specialele Aria și Ambient, la Rășinari și Păltiniș.

Competiția se va încheia, și pentru aceștia, cu SuperSpeciala Autoklass.

Clasamentele urmează să fie stabilite pe baza timpilor obținuți pe cei 84 de kilometri competitivi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.