Ministerul Turismului deschide birou de promovarea la Sibiu

Știri de Sibiu, 14.09.2018

Ministerul Turismului deschide la Sibiu reprezentanţă teritorială internă de promovare, potrivit unei hotărâri de Guvern privind funcţionarea Ministerului Turismului, care prevede, printre altele, înfiinţarea birourilor de promovare externă a României.

Potrivit proiectului inițiat de Ministerul Turismului, actul normativ adoptat de Guvern prevede înfiinţarea de reprezentanţe externe în cele mai importante pieţe pentru turismul românesc, fiind in joc 40 de posturi.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, susține că lipsa acestora puncte de promovare ”a produs prejudicii turismului românesc”.

”Decizia fostului ministru de a închide pur şi simplu birourile din cauza incapacităţii de a le gestiona în mod eficient a fost profund greşită şi este reparată acum prin acest act normativ. De la preluarea mandatului, am luat mai multe măsuri pentru a accelera numirea ataşaţilor în turism şi de a limita, astfel, perioada în care România nu beneficiază de contact direct cu pieţele prioritare pentru dezvoltarea turismului. Decizia de a întrerupe brusc activitatea de promovare externă a produs prejudicii turismului românesc pe care nu le mai puteam tolera”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Totodată, spre deosebire de vechea formulă, fiecare birou extern va avea câte doi angajaţi, ataşaţi în turism. Noua măsură intensifică eforturile de promovare a României ca destinaţie turistică majoră pe plan internaţional. Astfel, proiectul prevede un număr de 40 de ataşaţi în turism care vor lucra în străinătate, potrivit unui comunicat Transmis de Ministerul Turismului.

Biroul de la Sibiu va avea rolul ”de a stimula fluxul turiştilor străini către România, de a facilita şi de a crea noi colaborări pentru operatorii din turism, de a ţine legătura cu turoperatorii străini, de a promova destinaţia în rândul specialiştilor şi al turiştilor prin intermediul activităţilor derulate”.

Hotărârea de guvern prevede şi înfiinţarea a 5 noi reprezentanţe teritoriale interne, la Bucureşti, Suceava, Harghita, Sibiu, Bistriţa-Năsăud,

În prezent, în cadrul Serviciului Turism Intern funcţionează 12 reprezentanţe teritoriale. Odată cu înfiinţarea celor 5 reprezentanţe noi, vor fi acoperite în mod eficient toate regiunile turistice ale ţării.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.