Noaptea cercetătorilor, maratonul stiințelor la Sibiu

Știri de Sibiu, 14.09.2018

Sediile celor nouă facultăți ale Universității ”Lucian Blaga” de la Sibiu, Cercul Militar și Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra gazduiesc la finalul lunii septembrie o nouă ediție a evenimentului ”Noaptea cercetătorilor”, care invită publicul să descopere magia științei.

Sibienii de toate varstele sunt chemați în noaptea de 28 septembrie să răspundă pentru a cincea oară invitației de a cunoaște lumea științei, în intervalul orar 16.00-23.00.

Potrivit unui comunicat transmis de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, vineri seara se va da startul unui adevărat maraton al cercetării în cadrul unui program complex, care va include experimente, expoziții, concursuri, spectacole cu roboți și multe alte surprize științifice.

Laboratoarele își vor deschide porțile, experimentele vor fi accesibile tuturor, vizitatorii de toate vârstele vor avea posibilitatea de a fi cercetători, în orice domeniu, pentru câteva ore.

Evenimentele sunt adresate publicului sibian de toate vârstele, dar în special tinerilor, cărora li se propune o altă viziune asupra vieții universitare și a carierei de cercetător.

”Prin cel mai așteptate veniment științific al toamnei,Sibiul se alătură în acest an celor 340 de centre științifice din întreaga Europăpentru a celebra știința în cele mai originale modalități”, transmite ULBS.

Noaptea Cercetătorilor reprezintă un eveniment care se desfășoară la nivel european încă din anul 2005, anual, înpeste 300 de orașe, numărul și valoarea științifică a proiectelor implicate venind în atenția a peste un million și jumătate de vizitatori.

Programul pentru Noaptea cercetătorilor este accesibil pe http://cercetare.ulbsibiu.ro/nc.html/
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.