Falsă asistentă, reținută la Sibiu pentru înșelăciune (UPDATE)

Știri de Sibiu, 14.09.2018

O tânără în vârstă de 24 de ani, din județul Sălaj, a fost reținută la Sibiu după ce s-a prezentat drept asistenta unui presupus medic și a încercat să înșele o bătrână prin metoda accidentul.

Ținta falsei asistente a fost o sibiancă în vârstă de 70 de ani care a reclamat joi că a fost păcălită cu suma de 5 mii de lei.

”A fost sunată pe telefonul fix de către un bărbat care s-a prezentat a fi medic și care i-a comunicat femeii că fiul acesteia a fost implicat într-un accident de circulație în urma căruia a suferit răni grave și are nevoie de foarte mulți bani pentru investigații medicale.Banii, 5.000 de lei, urmau să fie preluați de la ușa apartamentului femeii de către ”asistenta” așa zisului medic”, precizează IPJ Sibiu.

In urma sesizării poliției, femeia care urma să ridice banii a fost reținută pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tentativă la înșelăciune.

Potrivit IPJ Sibiu, cercetările au stabilit că tânăra ar fi fost implicată în săvârșirea mai multor lovituri de tip ”ACCIDENTUL” in Sibiu, în perioada 10-17 august.

Falsa asistenta a fost reținută 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune.

UPDATE: Instanța a decis cercetarea tinerei in stare de adrest și a dispus masura arestului preventiv pe o perioada de 30 de zile.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.