Turcan: PNL Sibiu cere moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor

Știri de Sibiu, 14.09.2018

PNL Sibiu consideră necesară depunerea unei moțiuni simple împotriva Ministrului Finanțelor publice pentru nerespectarea Legii Bugetului de Stat și a promisiunilor făcute administrațiilor local, potrivit unui mesaj lansat pe Facebook de prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan.

”PNL Sibiu consideră necesară depunerea unei moțiuni simple împotriva Ministrului Finanțelor publice, principalul responsabil pentru nerespectarea Legii Bugetului de Stat, pentru încălcarea grosolană a angajamentelor față de primari și președinții de CJ, pentru blocarea de investiții benefice pentru viața și dezvoltarea comunităților locale.Ministerul Finanțelor să iasă public și să explice de ce nu au fost prevăzuți acești bani și cum se explică faptul că mii de angajați din subordinea primăriilor vor rămâne fără bani de salarii. Să spună oamenilor de ce vor fi închise cămine de bătrâni, centre de plasament și mii de angajați din sistemul de protecție socială își vor pierde locurile de muncă”, spune Turcan.

Banii primiți de comunitățile locale prin rectificarea bugetară reprezinta ”un nou afront PSD-ALDE la adresa comunităților locale”, generând o nouă situație critică, atrage atenția parlamentarul PNL.

”Dimpotrivă, în 60% dintre cazuri, Guvernul a tăiat bani de la bugetele locale. S-a ajuns la situația critică în care nu se asigură nici măcar cheltuielile minimale de funcționare. Sunt cazuri în care nu se asigură banii pentru plata salariilor”, mai spune Turcan.

Citeste si: Rectificare bugetară: 24,5 mil. lei pentru Sibiu; Negativă pentru copiii cu nevoi speciale!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.